Opel Astra: beslagen auto

Bouwjaar: 1999

Hallo allemaal, het probleem met mijn opel Astra station x1.6xel is dat zo gauw ik hem start hij me meteen beslaat en dan vooral de ramen van de portieren, het voorraam beslaat wel onderin als ik de airco aan doe verdwijnt het wel maar zo gauw ik de airco uit doe krijg ik hetzelfde probleem weer .Wat kan hier de oorzaak van zijn...........??

pipo9122

Geplaatst door pipo9122 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

roykejanssen (0), 19 jaar geleden

recirculatieklep blijft hangen of interieurfilter nat/vochtig

pe3hmp (0) PRO, 19 jaar geleden

Recirculatie klep, ik heb hetzelfde probleem gehad, ook al staat de schakelaar op buitencirculatie de klep blijft hangen, schijnt vaker voor te komen.

tijne (0), 19 jaar geleden

als hij echt snel beslaat zo als je zegt is het het pollen filter dan is die nat en vies.

vervangen (niet duur)en het is over.

als het langer duurt voor hij bestlat is het de recirulatie klep.

gr tijne

pipo9122 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de tip Mark,Royke en Martijn is dit zelf te verhelpen of moet ik daar voor naar de dealer en zo ja waar zit de recirculatieklep of interieurfilter dan? Klinkt misschien domme vraag maar..........

tijne (0), 19 jaar geleden

ik dacht achter je dasbord kastje maar dat weet ik niet zekker anders zit hij onder de motor kap tegen het raam aan.

gr tijne

pe3hmp (0) PRO, 19 jaar geleden

De recirulatieklep en het pollenfilter zit achter het dashboard kastje, die moet je er eerst uitschroeven om er fatsoenlijk bij te kunnen.

Of er zelf wat aan te doen is ? pollenfilter wel, maar ik vrees het ergste voor de recirculatie klep, daar zal wel een nieuw motortje opmoeten.

wageral (0), 19 jaar geleden

Zet de aanjager in stand 2 of 3 en richt de luchtstroom naar onderen (niet naar de voorruit want dan werkt de recirculatiestand niet). Zet dan de recirculatieknop aan en weer uit. Nu moet je een duidelijk ander geluid van de luchtstroom horen. Is dit niet het geval doet inderdaad je klep het niet. Motortje kan inderdaad defect zijn, maar het kan ook zijn dat het beugeltje tussen het motortje en de klep vastzit. Dan even losmaken en opnieuw invetten.
Tip: kijk ook eens even of er een goede luchtstroom uit de roosters naar de voorruit komt. Want dan kan er nog iets anders aan de hand zijn.
Groet,Ger

pipo9122 (0), 19 jaar geleden

allemaal bedankt jongens voor de vele tips. Het probleem is opgelost door de tip van Ger van der Waal te proberen bedankt Ger.deed het nioet meteen maar na twee keer proberen lukte het En nu maar afwachten of hij niet weer blijft hangen maar dan weet ik wat ik moet en kan proberen allemaal bedankt Groeten Herman

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.