Opel Astra: bio olie

Bouwjaar: 2001

ik heb een 2.0 dth en wil weten of deze geschikt is om op sla olie te rijden of welke aanpassing ik hier voor moet doen

bart.everts

Geplaatst door bart.everts (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Audifreak763 (0) PRO, 19 jaar geleden

En wat wil je dan over de sla doen?. Maar serieus: ik lees allerlei onheilspellende berichten over lekkende brandstofpompen en vervuilde motoren. Het geringe financiële voordeel verdwijnt als sneeuw voor de zon met één flinke extra reparatie.

astra rijder (0), 19 jaar geleden

Wat jij wilt gaan doen werkt dacht ik alleen met oude dieselmotoren van zo`n 15 tot 20 jaar geleden zonder al die technische toepassingen van tegen woordig.

Groetjes
Astra Rijder

bart.everts (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik weet dat ik een verwarmings element moet inbouwen om de viscositeit aan te passen,ik weet echter niet of de afdichtingen in de pomp en de tweetraps verstuivers hiertegen bestand zijn.In duitsland word dit vooral met VW diesels veel gedaan

Thijs11395 (0) PRO, 19 jaar geleden

Bart,

Houd er rekening mee dat de brandstofpomp van jouw motor (Bosch VP44) een nogal gevoelig apparaat is. En duur. Ga dus niet zomaar experimenteren maar lees je eerst goed in.

Een warmtewisselaar is de kern van de ombouw. Afhankelijk van de motor en het gebruik moet er nog meer gedaan worden. In principe is elke dieselmotor geschikt te maken voor PPO (pure plantaardige olie), wat jij bio olie noemt. Hoe nieuwer het motortype, hoe meer aanpassingen nodig zijn.

De problematiek die Jan noemt (lekkende brandstofpompen) is van toepassing op biodiesel (in Duitsland RME). Dit is chemisch bewerkte plantenolie die qua eigenschappen meer op diesel lijkt, maar wel agressief is naar rubber dichtingen etc.

Succes, Thijs

P.S. Je weet dat het in Nederland niet legaal is om zomaar andere brandstof dan diesel te tanken? Zie ook http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

theo11333 (0), 19 jaar geleden

hoi. ik heb het gedaan met mijn golfje slaolie gemengd met kerosine loopt gewoon, als iedereen dat gaat doen .nou nou dan stinkt heel nederland naar oliebollen.

Ruud10657 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hi Theo,

Op kero loopt waarschijnlijk elke diesel! Dit is een zeer zuivere dieselsoort. Hij loopt waarschijnlijk ook wel op petrolium (die rotzooi voor in de ZIBRO-kacheltjes) en op lichte stookolie, landbouwdiesel en andere benamingen (lees hier kleurtjes ivm btw end.)voor dieselsoorten.
Pas vooral op met het oplossen van brandstofpomp pakkingen!

bart.everts (0) PRO, 19 jaar geleden

thijs,ik heb inderdaad een side gevonden waar exact omschreven staat wat je moet doen om op ppo te kunnen rijden.Je moet dan een extra tank en warmtewisselaar monteren voor de ppo,deze moet 60 graden.Je moet dan 2 afsluiters monteren zodat je op diesel kunt starten, na 5min kun je omschakelen vordat je je rit beeindigd moet je niet vergeten weer terug te zetten naar diesel.Het lijkt me verstandig dat ik mijn auto gewoon zo laat als hij is en ook die biodiesel uit mijn tank laat.
Bedankt voor jullie info. Groetjes Bart.

biomus (0), 19 jaar geleden

Theo, da's interessant! Ik kijk veel naar de duitse tv en daar komen die kisten juist als lekkende bakken uit de bus omdat VW de slechte pakkingen gebruikt, die niet tegen deze brandstof kan! Ik ben benieuwd, hoelang jij door blijf rijden!?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.