Opel Corsa: buiten temperatuursensor

Bouwjaar: 1994

Hoi mensen,

Ik heb een probleem met mijn corsa B 1.4i uit 1994. De laatste tijd gaf het display van de buiten temperatuursensor steeds 3 streepjes aan, maar af en toe sprong ie aan en kwam ie met onmogelijke temperaturen, zoals -30 graden celcius. Nou heb ik gisteren een nieuwe sensor geplaatst en vanmorgen begon ie hoopvol met -2,5, maar na een tijdje sprong ie weer op de 'vertrouwde' 3 streepjes. Af en toe sprong ie weer even aan om wederom met onmogelijke temperaturen te komen. Wie heeft een idee wat ik zou moeten doen? Moet ik de bedrading nakijken, en als dit het geval is, waar kan ik de bedrading weer terug vinden (want al gauw raak ik de bedrading 'kwijt' doordat ik er niet goed bij kan). Iedere suggestie is welkom, want ik word er moedeloos van.

Alvast bedankt voor jullie reacties,

Groeten,

Streamer

streamer

Geplaatst door streamer (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

wageral (0), 19 jaar geleden

Het lijkt mij een los contact of draadbreuk. Misschien moet je eens zoeken met een handje hulp. Laat iemand in de auto zitten en naar het display kijken. Vervolgens begin je wat met de draden en contacten van de sensor te friemelen. Zo kan je proberen te traceren waar het probleem zit.
Groet, Ger

kasperht (0), 19 jaar geleden

Ik ben het met Ger eens dat de kans groot is dat het draadbreuk o.i.d. is.

Ik heb zelf een vergelijkbaar probleem gehad toen ik de lampjes van de infodisplay had vervangen, ook 3 streepjes. Toen bleek één pinnetje van de stekker die het signaal doorgeeft aan de display niet goed contact te maken. Na schoonmaken en opnieuw aansluiten was het probleem voorbij.

Ook op het punt waar de sensor zit aangesloten op de draad is een risicoplek voor een draadbreuk/los contact.

biomus (0), 19 jaar geleden

Ik ga met Ger mee. Duidelijk een onderbroken signaal, door draadbreuk of slecht contact. Kijk ook heel goed de stekkers na, vooral buiten de cabine!

Gr, Bio

sleutelgek (0) PRO, 19 jaar geleden

stekker op temp sensor verrot?

streamer (0), 19 jaar geleden

He mensen,

Sinds ik de nieuwe sensor erop heb gezet, slaat de motor soms af wanneer die stationair loopt. Kortsluiting / lekstroom?
Maar weet iemand ook toevallig waar ik de bedrading van de sensor weer kan terugvinden, nadat ie achter de bumber verdwijnt? Als ik dat weet, kan ik alles nakijken.

Bedankt nog (en alvast) voor jullie berichtjes,

Groeten,

Streamer

SharkeY (0), 19 jaar geleden

Streamer,

Helaas kan ik je ook niet echt helpen met dit probleem. Ik zit met precies hetzelfde probleem.
Een temperatuurmeter die niet werkt (bij het overgaan van een drempel of iets dergelijks wil ie nogaleens naar de min 30 schieten) en een auto die soms uit het niets afslaat.
Ik hoop dan ook dat mede gebruikers hier een antwoord op hebben.
Voor jou de vraag steamer, waar die sensor dan wel zit? dan kan ik die eens gaan nalopen in de bekabeling. En een tweede vraag is of je dat kapje waar het display inzit, makkelijk kan verwijderen of dat dan het hele dashboard eruit moet.

groet,

SharkeY

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.