Opel Corsa 2002: Corsa C 1.0 Easytronic/Semi-automaat - Display continu op F

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Hallo iedereen,

Een week na aankoop en na het auto 3x gebruikt te hebben en na vele malen F meldingen resetten (aan/uit) doet de auto helemaal niks meer.
We hebben de auto toen naar huis moeten laten slepen en hij doet tot op heden niks. Blijft continu op F en start ook niet meer.
De verkoper, een particulier(?) beweert natuurlijk dat hij deze melding nooit heeft gehad.

Het begon met afremmen naar bijna 0km/u, waar hij in de meeste gevallen naar naar F springt. We zouden dan de auto een aantal keren aan en uit zetten totdat we de auto weer kunnen starten. We rijden dan een straat verder en bij de eerste bocht waar we weer af moeten remmen springt ie weer op storing. Het begon met een keer of 2, daarna komt het steeds vaker voor. En nu heeft ie het helemaal mee gekapt.

Van het werk heb ik een universele diagnose lezer geleend. Ik krijg niet veel te zien behalve de volgende fout en verder niks:

Misschien ligt het aan de diagnose apparaat? Ik heb em in ieder geval onderin bovenop de cigaretten aansteker ingeplugd.

Wie kan mij hiermee helpen? Misschien een monteur in de buurt van Eindhoven die dit wilt nakijken? Iemand die een betere diagnose apparaat te leen/ heeft die dit kan uitlezen? Uiteraard tegen vergoeding!

Alvast bedankt allemaal!

Groeten, Jay

kr3wl

Geplaatst door kr3wl (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

primera p11 (0), 9 jaar geleden

Die F betekent fault en dat staat voor een storing in de easytronic.
Uit laten lezen bij een opel dealer,die kan met zijn uitlees apparaat de bak uit lezen.
Die storing voorspeld niet veel goeds en is de reden geweest waarom de auto weggedaan is.

kr3wl (0), 9 jaar geleden

@prima p11 Helaas bestaan mensen die de fatsoen niet hebben om eerlijk te vertellen wat hun spullen mankeert. Toen we het testritje maakten, kwam deze melding geen 1 keer voor!

De bak uitlezen, is dat iets dat alleen de dealer kan of heeft iemand hier op het forum het diagnoseapparaat te leen? Gaat het uitlezen van de bak ook via de OBDII stekker of ergens anders?

primera p11 (0), 9 jaar geleden

Je zult het beste resultaat bij de dealer halen voor wat betreft het uitlezen.
Die kan de storing van de bak uitlezen.
Auto is 12 jaar oud,dan koop je in principe de ellende van een ander.
Dat moet je je realiseren als je in die bouwjaren gaat winkelen.
Auto's gaan dan weg omdat er wat mee is of omdat er hoge onderhoudskosten aan zitten.

kr3wl (0), 9 jaar geleden

Ik had toch gehoopt om dit probleem zelf op te kunnen lossen. Ik heb em al naar een monteur gebracht die er ervaring mee heeft en hem uit gaat lezen.

kr3wl (0), 9 jaar geleden

Probleem is trouwens gefixt. De robot module (weet ff de officiele benaming niet meer) was de boosdoener. Deze was opgestuurd naar een bedrijf in Utrecht voor reparatie, daarna weer gemonteerd en ontlucht, en het heeft het voor 6 maanden lang volgehouden zonder enig probleem.

kr3wl (0), 9 jaar geleden

Zie bovenstaand bericht

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.