Opel Omega: deurgreep opel omega

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.6V6

Weet iemand een oplossing voor volgende probleem.
De deurgreep-handvat (buitenkant) bestuurder werkt niet. Met de deurgreep kan ik het portier niet openen, deurgreep springt/veert niet terug maar blijft "uitstaan.
De centrale deurvergrendeling functioneert normaal. Ik moet via passagierskant de bestuurderskant de deur openen en zorgen dat die niet dicht valt en dan aan bestuurderkant "normaal"instappen.
Van binnen na een rit is de deur gewoon te openen. Ik vermoed zelf dat er een veer of iets dergelijk niet meer werkt waarmee de deurgreep opent/sluit .

Wie weet wat het probleem is en hoe ik dit zelf kan oplossen. foto's/ tekeningen of dergelijke zijn meer dan welkom

dennis14

Geplaatst door dennis14 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jackvectrac2.0ne (0), 10 jaar geleden

Handgreep demonteren en vervangen door een ander exemplaar. Iets anders is bijna niet te doen.

dennis14 (0), 10 jaar geleden

[quote=jackvectrac2.0ne]Handgreep demonteren en vervangen door een ander exemplaar. Iets anders is bijna niet te doen.[/quote]
Oke dat begrijp ik, maar is het niet te doen dan? Ik moet natuurlijk ik het binnenpaneel los halen en waar moet ik dan opletten heb jij of iemand anders dit probleem weleens gehad en misschien foto's?

R_Bakker (0) PRO, 10 jaar geleden

Je hebt mail

dennis14 (0), 10 jaar geleden

Vandaag deurpaneel losgehaald. Wat bleek 1 van de 2 steuntjes die aan de deurklink vast zitten en aan het witte kunststof binnenin die ervoor zorgt dat je deur kan openen was gebroken. Zal wel te maken hebben met mijn km.stand 240.000 dan kun je dit soort dingetjes verwachten denk ik.
Voorlopig laat ik het zo en via de passagierskant van binnen de deur openen. Uitstappen is namelijk geen probleem deur is dan gewoon te openen

In elk geval voor jullie support!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.