Opel Zafira: diesel loopt terug ,motorstoring brand

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: X20DTL

Deze zafira start na lang stil staan pas na een dikke minuut starten ,als hij aan gaat loopt het niet vlot over al de cilinders en gaat gepaard met wit-grijze rook .Dus de diesel loopt terug of hij trekt ergens valse lucht.

Reeds vervangen zijn de brugstukrubbers onder de verstuivers ,alle retourslangen en T-stukken ,dieselfilter.

Zou het kunnen dat de pomp inwendig ergens lekt of lucht trekt ?Of zouden de verstuivers diesel doorlekken .Of ergens iets anders?

Tweede probleem is dat wanneer je de wagen laat uitbollen van 80km/h naar ongeveer 55 en soms ook naar tragere snelheden dan gaat het motorstoringslampje branden .Dan werkt de turbo even niet mee dus in noodloop maar na even doortrekken dan gaat de storing weer weg en doet de turbo terug mee.

Eerst dacht ik aan een vacuum probleem dus ik heb alle rubbertjes op de harde plastiek slangetjes en actuator en potjes achter batterij vervangen.Alsook heb ik de krukaspositiesensor vervangen .Ik heb ook met de computer het stationair toerental met 100 toeren per minuut verhoogd.Fouten uitgelezen met bosch computer en geen fouten in het systeem.Ik heb de EGR klep zuiver gemaakt .

Op de wagen staat ook een onderbreekschakelaar om de massa van het temperatuurcontact te verbreken om zo de gloeitijd te verlengen .

Eens de wagen gestart is loopt hij heel vlot en zolang je het gas er op houd komt er ook geen storing tijdens het rijden .

Kan er iemand me nog een mogelijke oplossing geven want voorlopig zie ik het niet meer zitten .

bnr-cars

Geplaatst door bnr-cars (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

janrietman (0) PRO, 12 jaar geleden

Gewoon de retour slangetjes van de verstuivers vernieuwen.

bnr-cars (0) PRO, 12 jaar geleden

De retourslangetjes zijn reeds vervangen en ook de T-stukjes.

GOVA (0) PRO, 12 jaar geleden

Dit type motor heeft ook erg veel last van vervuiling van de inlaat (wervelkleppen) . Misschien ga je het ook te ver zoeken. Doe eens een inlaat reiniging met Airway Cleaner Diesel van ABCON , is geen agressief spul en direct resultaat.

downforthecause (0) PRO, 12 jaar geleden

Motorstoring heeft denk ik meer met een verlies van vacuum te maken dus dat is zoeken welk gedeelte niet meer goed werkt..(je oliepeil gecontroleerd of dit goed is?) Welke foutcode geeft hij dan?
Slecht starten ehmm zit je brandstoffilter lekvrij gemonteerd/aansluitingen?

danny1929 (0) PRO, 12 jaar geleden

Bij Buchli kun je klepjes krijgen die je tussen de pomp en de tank zet ter voorkoming dat de pomp leeggeheveld wordt. (Dit is dus niet een oorzaak verhelpen maar een gevolg).
Een vacuumprobleem is heel simpel te vinden als je het volgende doet!
Laat de auto stationair draaien en probeer het stangetje van de waste gate (turbo) heen en weer te bewegen.
Gaat dit zwaar? Geen vacuumprobleem!
Gaat dit licht? overbrug de turbo-eppc (vauumklepje). Gaat hij nu zwaar? eppc stuk of aansturing.
Gaat hij nog steeds licht? Alle leidingen controleren maar beginnen met een vacuummeter op de vacuumpomp.
Minimale vacuum is 0.8 bar.
Succes

trailerman (0) PRO, 12 jaar geleden

citaat>Deze zafira start na lang stil staan pas na een dikke minuut starten ,als hij aan gaat loopt het niet vlot over al de cilinders en gaat gepaard met wit-grijze rook<

heb dat ook voorgehad met zelfde wagen, uitgelezen, geen probleem, wagen terug weg nadien probleem weer, weer uitgelezen, weer geen probleem, ben toen volgens oude logica begonnen, de gloeibougies!, 3 van de 4 kapot, deze vervangen en alles ok
uitleescomputer geeft blijkbaar aan dat gloeibougies in orde zijn als er slecht ene gaat....
is reeds 4 jaar geleden voorgevallen

misschien een suggestie?

Zafiradiesel078 (0), 12 jaar geleden

Beste mensen, dit heb ik ook bij mijn Zafira diesel van 1999. Na een tijdje stil staan start die pas wanneer je een paar keer gas geeft. Heb een paar keer met een lege accu gestaan doordat ik te lang doorstartte. Garage controleerde gloeibougies maar hij zei dat ze gewoon goed waren. Ze zijn wel een paar jaar oud en minimaal 100.000km. Kocht 'm met 170.000km en nu staat er 272.000km maar weet niet wanneer ze vervangen zijn. Met warme motor pakt die hem in 2 seconde dus dat is gewoon netjes! Maar heb ook soms gehad dat die een paar dagen stil stond en heel snel startte, ook heel vreemd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.