Opel Zafira: Startmotor draait soms niet waardoor motor niet start

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z 1.6 XE

Soms bij starten draait de startmotor niet. De dashboardlampjes branden gewoon fel (accu is oké), maar bij doorstarten draait de startmotor niet (gewoon dood). De auto is wel gewoon aan te duwen. Een andere sleutel gebruik ivm transponder test, maar dit geeft geen verandering. Heeft de auto een paar kilometer gereden, kan de motor weer gewoon met de startsleutel gestart worden. Dit is in een maand tijd twee maal voorgekomen. Onbetrouwbaarheid is het grootste probleem. Wie weet wat de oorzaak is?
Joop.

uiter051

Geplaatst door uiter051 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Kan door de startmotor zelf veroorzaakt worden. Meet bij een weigering of er spanning komt op de stuurdraad op het startrelais vanaf het contactslot. Zo ja, startmotor niet goed. Zo niet, oorzaak in het elektrisch deel v/h contactslot. De transponder heeft hier geen enkele invloed op.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.