Opel Zafira: diesel merter valt uit en lichten voor achter vallen uit + stopl

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19 cdti

ik heb een probleem .
mijn opel zafira enjoy 19 cdti van 2007 heeft het probleem .
is begonen van in de zomer 2012 na het wasen van mijn auto met hogedrukrijniger .
de diesel meter valt op nul en mijn lichten voor en achter valen uit ook stoplicht , waar ik op onder houd ging zij dat er water in de priezen zat die onder de zekeringen en rele's onder de moter kap bevind als goed droog geblazen eerst met lucht en toen met de haargrooger en contachtsprij in gespooten en het is goed gegaan tot in begin van deze week op nieuw het zelfde diesel meter valt naar nul en lichten valen soms uit nie altijd maar stop licht werk niet meer dan .

wat zou het probleem kunnen zijn en heeft iemand hier ook het zelfde voor gehat en hoe heeft die dat op gelost ?
ik hoop vlug een oplosing voor dat probleem te vinden .


ik ben Patrick uit alken Limburg Belgie .




groetjes aan ieder een hier van Patrick

Patrick x1

Geplaatst door Patrick x1 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (1890) PRO, 11 jaar geleden

Als je weet wat je de vorige keer gedaan hebt , zou het probleem dan niet op dezelfde plek kunnen zitten ?
Heb je zelf al iets ondernomen , de boel schoon maken , controleren op slechte contacten , geoxideerde bedrading , een auto is nu eenmaal geen duikboot , water en elektronika verdragen elkaar niet zo heel geweldig.

Patrick x1 (0), 11 jaar geleden

Ferie ik heb gisteren de haarblazer 2 uur laten blazen warme lucht op de pritplaat en de priezen die van onder op de pritplaat zijn aan geslooten twee dagen en geen ruseltaat voorigekeer wel .
morgen op nieuw proberen of ik kan blazen op die stekers zelf die onder op de pritplaat staan meschien zit daar water . ( bedankt Ferie voor de vluge mail .
groetjes fijne avond nog van Patrick .

kaleido 1 (1890) PRO, 11 jaar geleden

Heb je de boel , stekkers endergelijke ook los gehad en gecontroleerd , want water lijkt me nu niet het probleem , meer slechte contacten / bedrading / electronica.

Patrick x1 (0), 11 jaar geleden

oke ga straks of morgen als de auto trug bij mijn thuis sta er heen kijken .
gisteren avond vertroken bij mijn dochter en na een 500 meter viel de meter op nu en viel mijn voor licht uit , contackt af gezet weer op gezet en licht brande weer een 100 meter veder viel het weer uit licht en de meter . straks auto op halen bij mijn dochter .

als de auto niet draait blijf het licht aan en valt de diezel meter nie uit bij gewoon contacht op dat vind ik ze raar .
zou het ook kunnen dat de alnaater bij na stuk is ?
de binnen verlichting gaat minder felbranden als ik de moter start gaat op en neer het licht zit een kleine verzwaking in en dat daar door ook meschien dat licht en meter uit valen van stroom pieken die hij krijgt .

ik hoop vlug een op losing te vinden

groetjes bedankt Kaleido voor de mail


groetjes aan ieder een hier op problemcar van Patrick

kaleido 1 (1890) PRO, 11 jaar geleden

Alles is mogelijk , en dan komt de bekende kreet om de hoek , meten is weten.
Controleer laadspanning , zowel op de accu als op de dynamo , als deze op de accu laag is.

Patrick x1 (0), 11 jaar geleden

ja maar Ferrie ik heb ook niet echt zo veel verstand van iets uit te meten hoor , dat ga ik maar over laten aan die man die mijn onderhoud doet van mijn auto .
( hat ik maar mijn oude vectra 17 td gehouden was wel ale 16 jaar maar niet zo veel problemen mee gehat als bij deze zafira 19 diesel ) 10 jaar mee gereden heb hem 3000 eur betaald en deze heeft me 6000 eur gekost zonder de onkosten tot nu 3000 eur onkosten ale aan gehat word he deeprie van nie .

groetjes Ferrie van Patrick

kaleido 1 (1890) PRO, 11 jaar geleden

Tja je zou haast zeggen , vroeger was alles beter , ik noem het anders, dan zit er niets anders op om handige harry er naar te laten kijken.
Succes.

Patrick x1 (0), 11 jaar geleden

ja zal nie anders kunnen he dan een handige harry er te laten naar kijken .
moes iemand nog tips heben waar naar ik moet kijken voor het te kunnen oplosen mag gerust hier een bericht achter laten .

zou het ook kunnen dat het aan dynamo licht ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.