Opel Astra: Duurt lang (5km) voordat auto overschakelt naar gas.

Bouwjaar: 1997

Bij een astra F 1997 1.6 szr met Koltec G3 gasinstallatie heb ik het probleem dat de auto vrij lang op benzine blijft rijden. Duurt ongeveer 5 km (hoe kouder weer hoe langer het duurt) voordat de auto overschakelt. Hij schakelt pas over als de auto warm is. Vaak schakelt de auto ook nog paar keer op en neer van gas naar benzine en andersom. Maar als auto eenmaal warm is geen problemen meer. Auto loopt verder prima op gas. Auto heeft 192000 gelopen. Bij koud weer schakelt de auto vaak eerst over op gas terwijl het rode lampje van de gasinstallatie vel continu brandt. Gaat dan na klein minuutje uit en functioneert verder normaal.
Heb al een nieuw gasverdeelhuis geprobeerd echter dit mocht niet baten.
Heeft iemand soortgelijke klachten of eventuele oplossingen?
Alvast bedankt.

schuldink

Geplaatst door schuldink (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

Waarschijnlijk de koelvloeistof temperatuursensor die speciaal voor het gassysteem erbij gemonteerd is. Is te vinden in een van de koelwaterslangen naar de verdamper, in de messing watertule op de verdamper of op de verdamper zelf. Wat ook nog kan is dat de wateraansluitingen met behulp van een bypass op de kachelslang gemonteerd is. Dan krijgt de verdamper onvoldoende warm water waardoor de sensor niet boven de 19 graden komt.

danny1929 (0) PRO, 18 jaar geleden

Misschien lage gasdruk?De hoge druk moet minimaal 1450 mbar zijn en de secundaire druk 960 mbar.Heb je dit al gecontroleerd?

dupl-u-31950-5dd14a4636001+aziz (0), 18 jaar geleden

hoi
als allen smorgen bij erste staart zo is dan licht aan de dtemperatuursensor die te vinden op de opde verdamper controleer dat als eerst.

schuldink (0), 18 jaar geleden

Het was idd de temperatuursensor. Auto loopt nu weer perfect. In ieder geval bedankt voor de reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.