Opel Rekord: elektronische ontsteking

Bouwjaar: 1977, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1900

kan iemand mij een schema doen van de elektronische ontsteking voor een opel rekord of manta want het past wel maar ik vergeet iets hij start wel maar als ik de sleutel van het starten loslaat loopt de auto niet door ik heb de zelfde systeem op een opel manta gehad van 1978 met carburateur en dat was ook een 1900 en daar zaten ook geen bijzondere kastjes tussen volgens mij mis ik een draadje dus als iemand mij een schema kan leveren of een oplossing kan ik er weer verder mee want hij vonkt wel als ik hem start maar hij stopt er weer mee als de kontact sleutel weer terug veert in de stand dat de motor normaal gesproken blijft draaien

lady fennie

Geplaatst door lady fennie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Rekord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Waarom start je nu weer een nieuwe topic het is beter om in die andere die je al hebt te antwoorden ,op deze manier word het zo onoverzichtelijk.

Maar om antwoord op jouw vraag te geven meet eens of er na het starten wel spanning op de bobine plus blijft staan,het lijkt er op dat het niet zo is.

Hans

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

oei, even diep teruggraven in de donkere krochten van mijn brein.

Als ik me niet vergis, zit er in de ontsteking een weerstand ( Wit blokje van 5x2 cm ongeveer) wat overbrugd wordt tijdens het starten, bij mijn weten zit dit tegen de bobine aangeschroefd. Controleer deze en de aansluitingen hiervan.

Ik kan het mis hebben, want in de krochten brandt geen licht meer.

groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Rekord of stel zelf een nieuwe vraag.