Opel Insignia: ESP lampje blijft branden

Bouwjaar: 2009

Ik ben in het bezit van een Insignia van 2009 welke ik met schade heb gekocht.

Nu alles hersteld is zit ik met het probleem dat het lampje van de ESP blijft branden.

Weet iemand wat dit kan betekenen???????

De auto geeft tevens een storing in de koplamphoogteregeling en er staat "AFL lampen service" in de boordcomputer.

Nu heb ik beide koplampen vernieuwd en de sleepring achter het stuur vernieuwd.

Ik dacht zelf aan dat de stuurhoeksensor gekalibreerd moest worden omdat de sleepring is vernieuwd. Of misschien is de stuurhoeksensor wel kapot?

Als iemand iets meer weet hoor ik het graag.

mvg Tom

opel_vervoort

Geplaatst door opel_vervoort (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Insignia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

, 12 jaar geleden

ESP moet een duidelijk, gekalibreerd signaal krijgen van de stuurhoeksensor. Eerst laten kalibreren dus.

suc7

, 12 jaar geleden

Hallo Joppiekees,

Bedankt voor je antwoord.

Denk je dat na het vernieuwen van de sleepring de stuurhoeksensor gekalibreerd moet worden?

Denk je dat dat ook het probleem kan zijn van dat de koplampen storing geven?

bvd Tom

, 12 jaar geleden

Stuurhoek moet altijd opnieuw ingeleerd worden na vernieuwen sleepring.

Koplampstoring kan hier inderdaad uit voortvloeien als je bochtverlichting hebt, dan willen je koplampen ook weten hoeveel je stuur verdraaid.

, 12 jaar geleden

Ok,

Ik ben dus al bij de Opel dealer geweest omdat ik ook dacht dat die sleepring opnieuw ingeleerd moest worden, maar hun zeiden dat dit niet nodig was.

Misschien wordt het tijd om naar een andere garage te gaan.

Ik laat wel weten hoe het afloopt.

In ieder geval bedankt voor je antwoord.

O,ja

Weet je me misschien ook te vertellen hoe het kan dat mijn airbaglampje blijft knipperen. Als er storing in het systeem zit blijft het lampje naar mijn weten continu branden.

Overigens geeft ook bij dit raadsel de testkast van de Opel aan dat er geen storingen in het systeem zitten.

Het lampje in de middenconsole geeft ook aan dat de passagiersairbag gedeactiveerd is. Tevens reageert de schakelaar van "passagiersairbag aan/uit" zetten aan de rechterkant van het dashboard ook niet.

Wellicht heeft dit verband met elkaar????

mvg Tom

, 12 jaar geleden

Als ze bij Opel zeggen dat de stuurhoek sensor niet opnieuw ingeleerd hoeft te worden kan het zijn dat er nóg een stuurhoek sensor zit ergens op de stuurkolom. Een knipperend airbag lampje betekent meestal dat er een ernstig probleem in het airbag/gordelspanner systeem aanwezig is. Mogelijk schakelaar voor deactiveren pass.airbag defect?

, 12 jaar geleden

Is het zo dat die stuurhoeksensor op de stuurkolom ingeleerd moet worden. Ook al is daar niets mee gebeurd.

Wat betreft dat airbaglampje. Bij het uitlezen gaf de testkast geen foutcodes weer. Ik moet wel zeggen dat dat lampje is gaan knipperen nadat ik een reparatie heb gedaan aan de stekker van de gordelspanner. Daarvoor brande het lampje continu. Toch blijft het dan vreemd dat de testkast geen storingen weergeeft.

mvg Tom

, 12 jaar geleden

Ik denk niet dat die stuurhoeksensor opnieuw ingeleerd moet worden als er niks mee is gebeurd. Als je maar zeker weet dat er idd. nog één zit. Dat de testkast geen storingen geeft is zeker vreemd. Lees je wel de juiste modules uit?

, 12 jaar geleden

Hallo,

Ik weet ook niet of er nog meerdere sensoren inzitten, maar jij denkt wel dat de stuurhoeksensor opnieuw ingeleerd moet worden als de sleepring vervangen is?

Wat zou anders nog de oorzaak kunnen zijn dat de koplamphoogteregeling storing geeft. Hij geeft tevens als melding " AFL lampen service " en bij de Opel als hij uitgelezen wordt verschillende LAN-bus storingen. Deze storingen kunnen overigens wel gewist worden, maar als de auto dan gestart wordt dan schieten de soringen er weer in.

Wat betreft het airbaglampje. Het blijft toch vreemd dat ik de passagiers airbag niet kan activeren met de schakelaar. Ik vermoedt dat hier ergens het probleem zit ivm dat het lampje blijft knipperen.

mvg Tom

, 12 jaar geleden

Opgelost,

bleek idd aan de stuurhoeksensor te liggen. Deze is nu gekallibreerd en alles werkt goed.

Nog bedankt voor je reacties

, 12 jaar geleden

Mooi zo, bedankt voor je feedback

, 12 jaar geleden

Hoi Joppiekees,

Misschien dat u dit weet.

Als ik de airbagmodule vervang moet deze dan ingeleerd worden. Moet er dan software ingezet worden zodat juist wordt geconfigureerd met de auto.

mvg Tom

, 12 jaar geleden

Bij Opel weet ik het niet exact maar normaal gesproken installeer je het moduul. En dan mbv. diagnose-apparatuur de moduul aanmelden op het netwerk in de auto. Stelt meestal niet zoveel voor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Insignia of stel zelf een nieuwe vraag.