Opel Vectra: Foutmelding en niet harder meer dan 100

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2DTI

Afgelopen weekend in Duitsland bergop aan het rijden en in de vijf net iets onder z'n toeren (had eigenlijk in de 4 gemoeten). Er was dus wat weinig trekkracht en na wat gestotter verscheen een oranje melding "onderhoud vereist" en wilde 'ie niet harder meer dan 100. Een soort veilige modus dus.

Op een parkeerplaats even uitgezet, paar minuutjes gewacht en daarna functioneerde alles weer normaal en het hele verder weekend geen last gehad.

Waar komt deze melding vandaan en kan het kwaad? Het zou in principe toch niet voor mogen komen als je een keertje niet terugschakelt?

Alvast bedankt!

Aad Pilsch

Geplaatst door Aad Pilsch (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

In principe misschien niet, maar misschien is er een sensor niet helemaal lekker meer.
Auto laten uitlezen bij de dealer, dan weet je meer. En dan maar hopen dat de fout nog aanwezig is.

longdude6634 (0), 13 jaar geleden

Ik heb precies hetzelfde gehad met een 2.0 DTI, ook in het buitenland met bergje op rijden. Het was toen de luchtmassameter, maar zoals Oldford zegt even uit laten lezen en indien de foutcode naar de LMM wijst even shoppen op het internet naar een nieuwe, Opel vraagt de absolute hoofdprijs (koop wel origineel!!!!)

Succes! Arjan

jacques1967 (0), 13 jaar geleden

Wellicht ten overvloede , maar bij deze nieuwe type motoren , kun je maar beter bij een grote onderhoudsbeurt , een reinigingsmiddel in de diesel toevoegen . Deze moet het gehele brandstofinlaatsysteem intern reinigen. Dat kan een middeltje zijn van Wynn,s of Pro Tec of Forte. Op zijn tijd zo,n toevoeging en men blijft een tijd verschoont van diverse onlogische meldingen of verstoringen in het brandstofsysteem. Sindsdien geen steeksleutel meer gezien in de display , geen onjuiste meldingen vwb service-interval.

Aad Pilsch (0), 13 jaar geleden

Ik heb 'm uit laten lezen en de foutcode wees op een te hoge laaddruk. Dit kan aan een kapotte laaddruksensor liggen maar ik heb ook gehoord dat het een typisch vectra-probleem zou zijn. Er is op zich wel mee te leven; op tijd terugschakelen. Afgelopen zomer zonder problemen de bergen in geweest. In het najaar de foutmelding nog weleens gehad met een aanhanger erachter.

Inmiddels is vanwege een andere storing de laaddruk sensor vervangen, deze zit er pas een paar dagen in. Ben benieuwd of dit ook verbetering geeft bij het rijden met aanhanger of in de bergen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.