Opel Vectra: foutmelding na tank legen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 CDTi

Enige dagen geleden per ongeluk benizne getankt in plaats van diesel. Dom, maar ik kwam er op tijd achter en heb (zonder te starten) de auto weggeduwd en de ANWB gebeld. De ANWB monteur heeft de tank leeggepompt via de voorkant en heeft verschillende relais losgetrokken om te pomp te laten lopen. Uiteindelijk is de tank geheel geleegd via de terugloopslang.
Nu krijg ik echter elke keer voordat ik start een icoontje in beeld van een sleutel voor een auto en het olielampje brand ook. Na starten zijn alle meldingen weg. Ik heb het oliepijl gecontroleerd, die ziet er goed uit.
Ik denk dus dat het door het legen van de tank of het lostrekken van de relais is.
Ik heb geprobeerd om via dit forum te zoeken of ik het resetten kan, maar de onderhoudsreset heeft geen invloed op de foutmelding.
Kan ik de melding zelf weghalen of moet ik bij de dealer zijn?
Kan het veel kwaad? In het onderhoudsboekje staat dat het geen kwaad kan , maar dat er wel door de dealer naar gekeken dient te worden (motormanagement systeem fout/ uitlaatgasfout) Ik kan geen meldcode vinden, ik heb daar geen stekker voor.

ronijho

Geplaatst door ronijho (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

rij even langs de dealer deze kan hem reseten kan geen kwaad als het maar niet brandt onder rijden (rood) oranje kan geen kwaad tijdelijk dan
gr jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.