Opel Corsa: Foutmelding "geen snelheidsignaal"

Bouwjaar: 1995

Bij mijn corsa gaat, als je een paar kilometer heb gereden en vaart naar de 5e versnelling maakt, het motordiagnoselampje branden. Na uitlezen bij de dealer gaf de computer als foutcode: "geen snelheidssignaal, niet aanwezig". Volgens de dealer moet nu het hele dashboard open en evt. ook de snelheidsmeter vervangen worden. Wie kan mij vertellen of er ook een andere oplossing is? Dit gaat veel geld kosten. Kan het snelheidssignaal niet ontkoppeld o.i.d. worden zodat de foutmeling niet meer verschijnt? De foutcode is ook al gewist maar het blijft terugkomen.

maurits7573

Geplaatst door maurits7573 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

als het niks mag kosten! lampje verwijderen! (indien mogelijk ? )

paul,

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Nieuwe snelheidssensor?

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

heb je kort geleden een andere radio gemonteerd?

tijne (0), 18 jaar geleden

als je geen andere radio heb geplaast kan je zelf (als je een beetje handig bent) beginnen met de draat van het snelheidssinjaal door meten van achter je cockpit naar de rechter kan van de bijrijders voeten ruim


gr tijne

maurits7573 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor jullie hulp, nog even een paar vragen:

Old Ford: Is de snelheidssensor een los onderdeel? Volgens mij zit het geïntegreerd in de snelheidsmeter.

Opeltje: heb inderdaad een andere radio gemonteerd. De dealer raadde aan deze dan eens een tijdje te demonteren en dan te kijken wat er gebeurt. Lampje gaat helaas dan ook branden.

Martijn: hoe ziet die draad van het snelheidssignaal er uit (kleurcode)? Waar komt die draad uiteindelijk uit vanaf de snelheidsmeter?

danny1929 (0) PRO, 18 jaar geleden

Check toch eens de zekering van de sigaretteaansteker!!!!!Als het nog een type met een km kabel is zou deze gebroken kunnen zijn en evengoed nog mee kunnen draaien.Moeilijker is het meestal niet...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.