Opel Astra: geen oliedruk -> motor kapot

Bouwjaar: 2001

Ik heb een Asta 1.7 DTI.

Afgelopen dindag is tijdens een rit de oliedruk weggevallen, met als gevolg dat mijn motor in de soep is gelopen. Kosten voor een nieuwe motor incl. inbouwen zijn ongeveer 4000 euro.

Mij is verteld dat bij dit type motor het tandwiel van de oliepomp na een aantal km los kan lopen/tillen. Waardoor de druk wegvalt. Is dat zo? Is dit inderdaad een bekend probleem? Zou ik Opel daarvoor aansprakelijk kunnen stellen?

Wat kan ik verder nog doen aan de prijs van de reparatie? We hebben geen nieuwe motor nodig. Een die bijvoorbeeld 800000 km heeft gelopen is ook goed.

Is het verstandig om een motor uit een schadeauto over te nemen? Of is het verstandiger om een inruilrevisiemoter te nemen? En hoeveel zou dat maximaal moeten kosten?

Ik zit te springen om informatie, dus als je iets weet hoor ik dat graag.

Groet,
Tuur.

tuur11678

Geplaatst door tuur11678 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Michel7746 (0), 19 jaar geleden

alle opeldealers hebben een schrijven gehad dat de bout van het oliepomptandwiel los kan lopen en dus gecontroleert moet worden. Praat in ieder geval over een coulance-regeling. Neem anders een rechtsbijstandverzekeraar/bovag/expertisebureau in de arm.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.