Opel Corsa: geen vermogen na tijdje rijden

Bouwjaar: 1994

Wie dit kan oplossen is echt een genie want ik ben bij twee garage's geweest en beiden komen er niet uit. Mijn corsa die viel tijdens het rijden uit en na een minuutje of zo deed ie het weer dit deed ie twee tot drie keer per dag. Nou hebben ze laatst bij de garage de lambdasonde vervangen hier sloeg de auto ook uit en kreeg van de garage te horen dat de bobine niet goed meer was dus die heb ik de volgende dag gekocht net voor de winkel sloeg de auto helemaal af en wou helemaal niet meer starten dus ik heb de bobine erop gezet met de gedachte van nu gaat ie het weer doen maar helemaal niks dus hebben we hem met startkabels weer kunnen starten waarna ik dacht van de accu is niet goed meer en de accu heb vervangen (2e hands accu) hierna leek de auto het te doen totdat ik een stukje ging rijden met mijnlichten aan en toen sloeg die weer uit , en merkte ik ook tijdens het rijden dat de auto inhield. Toen heb ik hem bij een garage gebracht die mij heeft verteld dat het aan de dynamo ligt.
wel merkte ik dat de laatste keer dat ie uitsloeg ook mijn lampen niet meer aan wilden en dat de auto dus totaal geen stroom meer had. Vervolgens wou ik dus de dynamo vervangen totdat een ander garage weer riep van ligt niet ana je dynamo maar aan je accu. Eindstand zit nieuwe lambdasonde en bobine in, 2e hands accu auto verliest vermogen tijdens rijden en slaat tenslotten helemaal uit de ene garage roept dat het de accu is de ander dat het de dynamo is en weer een ander roept dat het aan de bedrading kan liggen. Ook is na het vervangen van de lambdasonde mijn radio, lampje in auto, toeter en mijn klokje uitgevallen.Wel brand sinds ik de auto heb (1jr) de storingslampje maar hebben niks kunnen vinden tijdens uitlezen. Kan iemand mij aub helpen want ik word er helemaal gek van, en ik heb geen zin om de opel dealer 90 euro per uur te betalen om alleen de probleem te ontdekken.Is een beetje lang verhaal geworden maar ja ik heb maar alle info gegeven die er bij me opkwam.

eppie2713

Geplaatst door eppie2713 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

tijne (0), 18 jaar geleden

dat wort een leuk zoek werkje.

laat hem is stadioneer draaien met een vold meter op de plus en de min pool van de accu en vertel hier is wat de wardes zijn die je meet.

gr tijne
ps: dit is om te beginnen.

pe3hmp (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit klinkt als een o.a. massa probleem, maar je zult toch een aantal zaken moeten uitsluiten, zoals martijn al zegt, ga eens meten op de accu met draaiende motor, je moet dan tussen de 13,8 en 14,4 volt meten, controlleer de massa aansluiting.

Het klinkt er namelijk na alsof de accu niet goed opgeladen wordt, hetzij door een kapotte dynamo of een of meerdere slechte massa verbindingen.

eppie2713 (0), 18 jaar geleden

Dank je martijn en mark maar ik ben vanmiddag langsgeweest bij de garage en heeft de accu nagemeten bleek goed te zijn de bobine was ook goed en de dynamo ook , wel kwam die tot de ontdekking dat ik de bobine had vervangen ipv de ontstekingsmoduul en dat dit de oorzaak was . Dus ik denk dat ik de verkeerde onderdeel heb vervangen door miscommunicatie ga morgen even ontstekingsmoduul vervangen en hoop dat het dan is opgelost.in ieder geval bedankt voor jullie hulp.

tijne (0), 18 jaar geleden

die kans is groot.

gr en sucses tijne

pe3hmp (0) PRO, 18 jaar geleden

idd succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.