Opel Corsa: Heeft meer benzine nodig.

Bouwjaar: 1989

Hallo, ik heb een Opel Corsa 1.4i uit 1989, hier hebben wij een turbo opgebouwt van een Bmw 525. Deze doet perfect zijn werk, alleen als ik volgas geef dan krijgt ie te weinig benzine.Net iets boven volgas schiet ie weg. Nou wou ik weten hoe ik hem meer benzine kan laten inspuiten? Alvast bedankt,

Jeroen

Geplaatst door

Corsa1400turbo (0)

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Zwaardere brandstof pomp en een andere brandstof druk regelaar.

Wel een leuk project trouwens.

Willem

Willem12089 0
badge

18 jaar

Hogere brandstofdruk lost het probleem niet op. Dan gaat ie verzuipen bij deellast als er geen turbodruk is.
Dit is niet eenvoudig op te lossen. Het is een single point injectie en die werken met een lage inspuitdruk. De ECU is een oude Multec en ook niet eenvoudig te chip-tunen. Voor meer brandstof zorgen is waarschijnlijk de helft van het werk. Ook de onsteking zal aangepast (later) moeten worden, anders pingelt de motor kapot.
Onmogelijk is het niet, maar dit gaat wel serieus geld kosten.
Je kan overwegen om een extra injector te plaatsen met een ECU en map-sensor die dan alleen aangestuurt wordt bij turbodruk. Deze injector moet dan een eigen benzinedrukregelaar hebben van 3 of 3,5 bar om in te kunnen spuiten. Maar dit lost niet het probleem van de onsteking op. Bovendien kan de originele computer in noodloop gaan omdat de originele map-sensor te hoog gaat aangeven.
Beter, maar veel duurder, is een multipoint injectie met vrij programmeerbare ECU die rekening houdt met een turbo.

oldford 0
badge

18 jaar

Ik zat nog effe te denken, en n beetje rond gevraagd enzo, waarschijnlijk levert deze turbo teveel druk voor t mooie, als ie rond de 0,8bar zou leveren zou t mooi zijn. (is mij verteld) Alleen de waste-gate is niet af te stellen, want gaat op druk. Als ik nou de slang naar het luchtfilter iets afdicht, zuigt hij iets minder op. Is dit misschien een goede optie? Wel makkelijk. In iedergeval al bedankt!!!

Nou hoor, we hebben de inlaatslang iets afgedicht, en hij rijd super!! Vandaag effe een ijzer stuk gemaakt op me stage, komt helemaal goed. En hij stijgt zowat op. Heeft iemand misschien nog tips hoe we de levensduur van de motor kunnen verhogen? Thanx

zal niet lang leven denk ik ,hangd er ook van af hoe je ermee omgaat .ik ben benieuw of je het eind van het jaar haald

theo11333 0

18 jaar

Wat is verweideren?. Is dat het verwijderen van foute reakties?.

Audifreak763 0
badge

18 jaar

Je levensduur verlengen:
* rustig warm rijden
* laat m effe afkoelen voor je m uitzet (30 tot 60 sec laten draaien)
* niet altijd planken, je kan de turbo in je voordeel laten werken, als je rustig rijdt, heb je kans dat je heel zuinig rijdt.
* goede olie gebruiken.
* niet altijd planken.

Willem12089 0
badge

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.