Opel Corsa: Startblokkering ??

Bouwjaar: 2004

Betreft een Corsa Z1.2XE.De auto start wel maar slaat aan en direkt weer af.Het motormanagement lampje knippert dan tesamen met het oliedruklampje en afwisselend ook nog het storingslampje.Na een paar keer proberen (ook zetten we hem weleens in de 1e versnelling) kan hij dan plotseling wel doorlopen.

Maar als we de auto bv op kontakt zetten , dan gaan na een minuut ofzo weer die lampjes op het dashboard knipperen en ook onder de motorkap gaat dan een relais (of misschien is het wel stelmotor)continu in en uitschakelen.

Auto is net uit de lease binengekomen, dus weten we niet of dit probleem er al in zat of dat het toeval is dat hij dit nu doet.Denken dat er iets mist in de communicatie met dashboard en contactslot offzo, maar geeft geen foutkodes, dus is moeilijk zoeken.

Wie weet hiier meer van??

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (180) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Roy10511 (0) PRO, 18 jaar geleden

He Siem toevallig niet de chip uit de sleutel gevallen???? Al vaker meegemaakt met Opels!!

Siem Bijman (180) PRO, 18 jaar geleden

Nee Roy, want dan zou hij helemaal niet meer willen lopen en dat doet hij dus wel.We gaan nu eerst de akku maar eens vervangen, want misschien heeft die wel een tijd stilgestaan en zit daar het probleem.Want als we hem een tijdje op kontakt laten staan, gaan die lampjes ook branden en de stelmotor in en uitschakelen.

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Siem,

Is er een tweede sleutel bij? het lijkt er op dat de sleutel niet herkent word af en toe.
Als je een andere sleutel kunt proberen sluit je dat in ieder geval uit.
Ik weet van VW dat het daar wel eens voorkomt dan warm ik de sleutel iets op en dan werkt het weer tijdelijk.

Hans

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

druk het dashboard deel waar de tellerklokken in zitten eens goed aan. de stekker daarachter wil ook wel eens problemen geven en daar krijg je vaak deze en andere vreemde klachten van.

er is op dit forum al vaker over gepraat.

https://problemcar.nl/topic/opel/auto-st...
https://problemcar.nl/topic/opel/auto-we...
https://problemcar.nl/topic/opel/wegvall...
https://problemcar.nl/topic/opel/geen-da...

danny1929 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het zou dan een van de laatste kunnen zijn met die klacht want in 2004 is er een verbetering van de fabriek uit doorgevoerd.Verder is er in 2004 een hele serie slechte stuurapp. geweest bij de Z1.2XE en Z1.4XE.Deze waren herkenbaar aan startproblemen en constant aansturen van de gasklepsteller.Maar eigenlijk altijd met een foutcode op de gasklep.Controleer ook heel goed de accuklemmen en dan met name waar het draad de klem in gaat!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.