Opel Meriva 2010: Geritsel geluid tijdens rijden

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z16XEP, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Tijdens het rijden met mijn Opel Meriva uit 2010 hoor ik zo nu en dan geritsel, dacht eerst dat het mijn bos sleutels was die in het contact zaten, omdat dit veel lijkt op het zachtjes aantikken van de sleutels als deze elkaar raken. De distributieriem en de waterpomp zijn zo'n 300km terug vervangen. Weet iemand wat dit geluid veroorzaakt, of heeft iemand zo iets dergelijks meegemaakt, ik hoor het graag.

MatheuRB

Geplaatst door MatheuRB , lid sinds 2 weken geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

Zit er geen blaadje of andere rommel in je ventilatie systeem , zet je kachelmotor eens op maximaal en ga eens met de standen van je kachel spelen en kijk of er rommel uit de kachel komt.
Verder kan er lucht in je kachelradiateur zitten , dit geeft ook een vreemd geluid , ontluchten , koelvloeistof is op peil ?

MatheuRB, 2 weken geleden

Zal het uitproberen, maar het geritsel klink ijzerachtig, zoals je een bosje sleutels tegen elkaar laat bewegen. Alvast bedankt!

harry4203 PRO, 2 weken geleden

Zit in de electrische stuurbekrachtiging. opel heeft speciaal vet voor de electromotor, maar dat lost het ook maar gedeeltelijk en tijdelijk op. neem aan dat het nog om een meriva a gaat?

MatheuRB, 2 weken geleden

Gaat inderdaad om de Meriva 1.6 met nog geen 1200000 op de teller.
Komt dit dan vaker voor bij de Meriva? is dit iets wat ik zelf zou kunnen doen, of moet ik daar toch mee naar de Opel garage? Bedankt voor de info! Aan de ventilatie lag het i.d.d. geval niet.

harry4203 PRO, 2 weken geleden

ze hebben het allemaal, en kan verder ook geen kwaad.

    Heel erg bedankt! Ik weet wat te doen. Top. - MatheuRB, 2 weken geleden

MatheuRB, 1 week geleden

Nog een vraagje harry4203, waar zit de electromotor, had ook ergens gelezen dat de servomotor ingevet moet worden die moet dan onder het dasboard zitten bij het stuur.

harry4203 PRO, 1 week geleden

klopt, motor zit op de stuurkolom geschroefd. onder het stuur.

    Top. Bedankt laat het nog weten als het is gelukt. - MatheuRB, 1 week geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.