Opel Meriva 2008: Slecht aanslaan

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z16XEP, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Mijn meriva start soms heel slecht. Daarna loopt deze als een zonnetje. Stationair loopt de auto rustig en constant. Waardoor zou het startproblemen veroorzaakt kunnen worden? Waarmee kan ik het beste beginnen met uitwisselen. Gasklep verwacht ik niet omdat hij zo netjes loopt. Met uitlezen ziet alles er goed uit.

Misschien bobine zijn beste tijd gehad. Volgens zeggen zitten de bougies er pas 25k in.

Kan iemand me adviseren

akl

Geplaatst door akl , lid sinds 16 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Waarom beginnen met van alles te wisselen ,mijn advies ga eerst eens onderzoek doen.
Controleer de waardes van de diverse sensoren , watertemperatuur is een verdachte , uitlezen dus .
Brandstofdruk meten , moet 3.5 bar zijn , als de terugslagklep in de brandstofpomp defect is loopt de druk weg en moet je doorstarten tot de druk hoog genoeg is en de motor haperend aanslaat om vervolgens normaal te lopen.
Je kunt s morgens voordat je de auto start ook niet op contact zetten de aanvoerslang even los nemen is een snelkoppeling , als daar geen druk op staat heb je een mogelijke oorzaak , de druk moet aanwezig blijven .

Beste antwoord, geplaatst door akl, 4 maanden geleden

oorzaak is boven water, aangezien ik de auto pas vanaf okt heb, ben ik verder gaan zoeken, volgens het onderhoud zijn de bougies vervangen bij 87000km echter tot mijn verbazing zitten hier NGK-R ZFR5F bougies in, volgens de specs zouden deze bij 15000 vervangen moeten worden, teller stand staat op 117500 dus na 30.000 zijn ze echt wel op.

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Mooi daarom begin ik met een nieuwe auto altijd met een grote beurt , begin je vers en niet met achterstallig onderhoud van een ander. Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.