Opel Astra: hikken of stotteren van de motor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 DTI

Een half jaar geleden begon de motor te stotteren, dwz kort inhouden bij een lage snelheid en een hoog toerental. Het lijkt erop of de brandstof niet goed wordt doorgepompt. Maar goed .. ik heb helemaal geen verstand van auto's. Verder hikt hij het meest wanneer de motor koud is. Ondertussen is er al heel wat gebeurd om het probleem op te lossen; luchtmassameter schoongemaakt en later vervangen, computer was al vervangen om andere redenen, leidingen schoongemaakt, brandstofpomp vervangen, echter het probleem is daarmee niet opgelost.

Zou het aan de brandstof kunnen liggen? Want ik heb laatst 1,5 l benzine getankt, en nu lijkt het beter te gaan? Wie kan mij hiermee helpen?

claas

Geplaatst door claas (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

guardian (0), 16 jaar geleden

Hai.
Brandstof, door dat litertje benzine, nee dat geloof ik niet.
Gooi eens een flesje WYNES injectoren reinigingsmiddel in je brandstoftank (1 flesje per volle tank verkrijgbaar bij de meeste benz.pompen, kost een euro of 8). Vermoedelijk zijn je injectoren vuil. Die vernevelen dan niet maar druppelen bij wijze van spreken. Je kunt ze ook ultrason laten reinigen maar dat kost een beetje meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.