Opel Vectra: hoog toerental bij koude motor.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

Gasklephuis is gereinigd sindsdien problemen met toerental. Ging eerst op en neer tot en met 2000 toeren dit is nu weg, had het toen alleen bij koude motort als je ging remmen was er niets aan de hand zodra je de koppeloing intrapte ging het toerental richting de 2000 toeren.
daarna had hij het eerst alleen bij koude motor zodra deze warm was draaide hij als een zonnetje, daarna ook weer bij warme motor.
Terug geweest bij de opel dealer, hebben de vacuumslang vervangen en iets gedaan aan de brandstofslang. @ dagen terug maar probleem is er nog steeds bij koude motor heb hem tekort terug om te zeggen of het probleen zich ook weer voordoet bij warme motor.
Inmiddels al aardig wat euries kwijt allen niet het probleem.
Wie heeft dit wel eens gehad.

sjors060875

Geplaatst door sjors060875 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

roygsi (0), 17 jaar geleden

is de stationairmotor / lfr ook al schoongemaakt?

sjors060875 (0), 17 jaar geleden

Ja die is ook al schoongemaakt door de opel dealer maar het probleem doet zich maar kort voor als je maar bij wijze van spreken nog geen 5 minuten rijdt is het over.
Waar ik aan zat te denken is misschien de automatische choke die te veel werk doet maar ik heb er niet zoveel verstand van maar heb weinig zin om steeds maar euries naar de dealer te brengen als deze het probleem niet oplossen met hun " maak maar een afspraak " mentaliteit.

roygsi (0), 17 jaar geleden

ik heb een topic hiero, dat ik ongeveer hetzelfde heb als jou

beroerde gasreactie bij koude motor..

ik heb ook alles al vervangen, alleen nog vacuumslangen zou het kunnen zijn, of automatische choke, alleen weet ik niet hoe die werkt, en wanneer die afslaat enzo. temperatuurgeregeld of km of tijdsgebonden

iemand daar duidelijkheid over ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.