Opel Calibra: kleppendekselpakking c25xe goed zelf te doen?

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 v6

Volgens mij is dit redelijk zelf te doen als ik me niet vergis toch? Alleen zit ik met de brandstofleidingen. Na demontage kunnen die er gewoon weer op dan?

En wat moet ik allemaal nieuw halen behalve klepdekselpakking en inlaat pakking?

Mijn dank is alvast heel groot!!!

Roel22

Geplaatst door Roel22 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Calibra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

pulsejetrofiel (0), 17 jaar geleden

je dank zal wel heel groot zijn, maar je moet je vraag eens beter stellen.
wat wil je nu eigelijk gaan doen?, en waarom

Roel22 (0), 17 jaar geleden

Mijn kleppendekselpakkingen vervangen! De bougiegaten zitten vol olie zitten en omdat ie sowieso olie lekt. En ik wou weten wat ik nog meer nieuw nodig heb buiten de pakkingen van het kleppendeksel en pakking van de luchtinlaat.
Ik zag in een wph dat de druk op de brandstofleidingen moet worden afgenomen door een speciaal apparaat voor dat je ze los draait ,klopt dit? Nog evt. dingen waar ik op zou moeten letten?

Dacht dat ik niet veel meer info heb gegeven nu!??

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=pulsejetrofiel]je dank zal wel heel groot zijn, maar je moet je vraag eens beter stellen.
wat wil je nu eigelijk gaan doen?, en waarom[/quote]
wat de vraag was! is duidelijk.. het staat immers bovenaan...

paul,

pulsejetrofiel (0), 17 jaar geleden

zal wel aan mij liggen, sucses

Nico M. (0), 17 jaar geleden

Hallo dit heb ik ook gehad, olie in de bougies.Ik heb 2 keer de deksels eraf gedraaid en nieuwe pakkingen er ingezet en de zaak ingesmeerd met vloeibare pakking.Helaas de lekkage blijft.Er zit niets anders op dan de deksels te vervangen.)Deze zijn namelijk van kunstof en trekken scheef ,een bekende kwaal.
De deksels kosten ongeveer 120 euro per stuk .deze zijn dan wel kompleet met rubber pakking en o ringen.
Had ik dit maar direkt gedaan ,scheelt een hoop werk en ook nog geld want die pakkingen los zijn ook niet goedkoop.zijn ook niet te koop bij de dealer,alleen bij een automaterialen handelaar.


suk6

Roel22 (0), 17 jaar geleden

He Nico bedankt voor de tip! Denk dat ik dat ook maar doe dan, want kan me er iets bij voorstellen! Zijn er verder dingen waar ik moet letten met dingen losdraaien? Zijn de kleppendeksels alleen bij automaterialenzaak te koop?

Gr. Roel

Nico M. (0), 17 jaar geleden

De deksels zijn gewoon bij de opeldealer te koop,maar als je alleen de rubber pakkingen wilt hebben die krijg je alleen maar bij de automaterialenhandel. (heuts) en verder zitten in de deksel rubberen o ringetjes die moet je dan ook vervangen (rondom de gaatjes waar de schroeven zitten.)
maar als je besluit om de hele deksel te vervangen ,die zijn compleet met pakking en o ring


ps ik heb zelf een omega mv6 .maar volgens mij is de motor van de calibra 2,5 liter ongeveer hetzelfde.
Vraag voor de zekerheid maar eens eerst na bij de opeldealer misschien zijn die deksels van de calibra van ander materiaal gemaakt. en is de lekkage hier wel te verhelpen met alleen het vervangen van de pakkingen.


suk6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Calibra of stel zelf een nieuwe vraag.