Opel Vectra: kletterend geluid remmen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 cdti

Mijn remmen maken tijdens het rijden een metaalachtig kletterend geluid.In de Opel garage alsook in de garageafdeling van de school waar ik les geefkan men het probleem niet vinden . Ik heb wel ontdekt dat als ik mijn parkeerrem een klein beetje aantrek(krijg ik natuurlijk een geluidssisnaal) dat het geluid dan stopt.Ook als je aan de remkabel en op de remklauwen tikt , terwijl hij op de werkbrug staat ,stopt het geluid .Het heeft dus blijkbaar met die parkeerrem te maken.Nu is deze blijkbaar niet bij te regelen want dit zou automatisch gebeuren.Voor het overige hebben we alles gecontrolleerd aan de remmen en blijkt alles vast te zitten. Iemand een idee?

doggy007

Geplaatst door doggy007 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

De handrem bij veel auto's zit in het kleine trommeltje van de schijfrem. .ook komt het voor dat er een kabelbediening op de remklauw is gemaakt. oa. bij VAG en veel japanners. Remklauw los en ophangen , schijf los maken en als deze nietnaar voren wil even de remsteller (tandrad ) verdraaien ,deze heeft rechtse draad, aan beide zijden. Kijk en huiver ik / gaven vaak de raad em tijdens iedere rit rijdend een keer aan de handrem te trekken om deze gangbaar en de trommel glad te houden. Succes . PS test ook of de voering nog goed vast zit.en anders vv.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.