Opel Kadett: km-sensor kadett GSI

Bouwjaar: 1986

Hallo iedereen, de volgende vraag:

mijn km-sensor voor mijn digitale dashboard is kapot. ik heb pas een GT gesloopt en daar zat een sensor in die het omzet van analoog naar digitaal, zodat deze ook op een digitaal dashboard kan aangesloten worden. Het probleem is alleen: ik krijg de sensor van de GSI niet uit het blok!!
Het ziet er uit als volgt: eerst schroef je het plastic gedeelte van de sensor af waar de drie-polige stekker inzit. Dan hou je een metalen gedeelte over dat in het blok zit, die krijg ik er dus niet uit. Ik heb er al aan getrokken en geprobeerd te wrikken, maar ik weet niet hoe die vast zit. Weet iemand of ik deze sensor er zo uit moet trekken of misschien ofdat ie vast geschroefd zit?

alvast bedankt voor eventuele reacties

Soeflaki

Geplaatst door Soeflaki (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ronald10386 (0), 18 jaar geleden

zit hij er niet ingedraaid. volgends mij wel

biomus (0), 18 jaar geleden

Weet je zeker dat die sensor van een GT is? Ik had een GT van 9-1986 en dat was nog mooi met kabel!
Volgens mij zit ie er ook ingedraaid.
Succes
Bio

Soeflaki (0), 18 jaar geleden

Ja dat weet ik zeker, de sensor waar ik het over heb zitten beide functies op. Hij werkte in de GT met een kabel, maar er zat ook een digitale sensor op. Ik heb m al geprobeerd op de GSI en het mechanisme met een schroevendraaier rondgedraaid en daarbij gaf de digitale snelheidsmeter iets aan. Dus het werk wel. Het is alleen nog de vraag de totale sensor uitwisselbaar is.

Soeflaki (0), 18 jaar geleden

Ik ben er al uit. Ik hoefde niet te schroeven en kon m er zo uitpakken, alleen zat ie heel, heel, heel vast. Maar nu is het opgelost en de GT-sensor werkt ook.

biomus (0), 18 jaar geleden

Mooi, opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.