Opel Omega: koeling vd motor

Bouwjaar: 1997

Ik heb nog steeds het 'probleem'dat de temperatuur richting 100 grd gaat, nu is de termostaat al vervangen. Wie weet waar de koelwaterpomp zit en hoe is deze te inspecteren. Tevens wil ik weten waar de sensor vd temperatuurmeter zit. Wie kan helpen? Het gaat trouwens om een automaat en climatcontrol en een X2.0Xev motor

Joop5811

Geplaatst door Joop5811 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

vraagje (0), 18 jaar geleden

waterpomp wordt aangedreven door distrubutie
is het zou hem maar is alten controleren op koppaking
heb laast ook omega gehad ook steeds hoge temp koppaking defeckt
suc6 er mee

basje (0) PRO, 18 jaar geleden

wanneer gaat de koelvan dan aan???? hij mag namelijk tot het rooie gaan +/- 110 graden dan gaat de koelvan aan dat is normaal. (het systeem gaat niet koken bij 100 graden odat het systeem onder druk staat). basje

Joop5811 (0), 18 jaar geleden

Die koelvin gaat aan bij 95/96 grd. Soms loopt de temp dan nog wat door. Punt is gewoon, en dat heb ik al meer aan het forum voorgelegd, dat in tegenstelling tot vorig jaar, de temp niet constant goed geregeld wordt. Thermostaat is vervangen, systeem is div malen gecontroleerd ook electronisch. Maar als ik straks op vakantie ga dan wil ik geen ellende met kokende motor etc.

vraagje (0), 18 jaar geleden

draait de koel vin wel de juiste kant op ?

Dieseltje2232 (0) PRO, 18 jaar geleden

is de radiateur uitwendig niet sterk vervuild? Auto's met een airco radiateur voor de water radiateur willen nogal eens dicht gaan zitten met vliegjes en vuil waardoor je koelcapaciteit sterk afneemt, zeker op hogere snelheden. Een andere mogenlijkheid is dat de doorstroming van het water door de radiateur niet voldoende is door verstopping. Een koppakkingtest zou ook een optie zijn om dat zeker uit te kunnen sluiten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.