Opel Corsa: Lambdasonde foutmeldingen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 Twinport

Beste forum-bezoekers,

Mijn Corsa heeft al enige tijd de volgende storingsmelding: P0141 O2 Sensor Heater Circuit (Bank 1 Sensor 2) - (uitgelezen met obd2 i.c.m. Torque). Volgens de garage hoefde ik mij geen zorgen te maken, op eventuele onzuinig brandstofgebruik na (waar ik tot dusver niet echt iets van gemerkt heb). Uiteraard brand het motorlampje constant.

Sinds enkele maanden is daar ook deze melding bijgekomen: P0136 O2 Sensor Circuit Malfunction (Bank 1 Sensor 2).

Kan iemand mij meer vertellen over dit probleem? Betreft dit bijvoorbeeld de lambdasonde voor of na de katalysator? En wat zijn (rekening houdend met de kosten) mogelijke oplossingen voor dit probleem?

Alvast bedankt!

Guitar

Geplaatst door Guitar (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

R_Bakker (0) PRO, 9 jaar geleden

Volgens de garage hoefde ik mij geen zorgen te maken "lampje brand niet voor niets"

Meet eens of de achterste sonde (na de kat) een spanning op de verwarming krijgt, waarschijnlijk is de weerstand in de sonde onderbroken maar meten is weten.

Over de kosten vraag het bij de garage want daar is het forum niet voor bedoeld

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Een klein beetje zorgen moet je je toch wel maken, de aanwezigheid van deze foutcodes betekend afkeur bij de eerstvolgende APK.
Ik zou toch maar eens op zoek gaan naar een andere garage.

Guitar (0), 9 jaar geleden

[quote=R_Bakker]Volgens de garage hoefde ik mij geen zorgen te maken "lampje brand niet voor niets"

Meet eens of de achterste sonde (na de kat) een spanning op de verwarming krijgt, waarschijnlijk is de weerstand in de sonde onderbroken maar meten is weten.

Over de kosten vraag het bij de garage want daar is het forum niet voor bedoeld[/quote]
ik heb de voltages kunnen meten van beide sensors. Hierbij valt mij op dat Bank 1, Sensor 1 in korte intervallen (in een seconde) schommelt tussen 0.0/0.1 en 0.75. Dit gebeurt bij het optrekken, bij constante snelheid en bij stationair lopen. Bank 1, Sensor 2 blijft een stuk constanter in zijn waarde.

Ter verduidelijking: met 'rekening houdend met de kosten' bedoelde ik of bijvoorbeeld een universele lambdasonde of een 2e hands (sloopauto)sonde zal voldoen (mits hij moet worden vervangen).

Dank!

R_Bakker (0) PRO, 9 jaar geleden

Het gaat niet om de regelspanningen maar om de verwarming voedingsspanning en met name de 2e kijken of daar 12volt op krijgt en de weerstand van de verwarmings element van de 2e sonde.

kaleido 1 (1805) PRO, 9 jaar geleden

Origineel plaatsen , imitatie geeft alleen maar meer ellende. , mocht hij inderdaad defect zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.