Opel astra G: loshalen ventilator motor

Bouwjaar: 1999

Hallo iedereen,

sinds kort lijkt het wel of mijn ventilator slipt, dit is alleen de eerste 10 minuten in de auto. Dus ik dacht, een luchtlek of filter vuil. Na het handschoenenkastje gedemonteerd te hebben luchtfilter losgehaal, deze was mooi schoon. Geen lekken ofzo in het kanaal, en het geluid komt uit de buurt van de ventilator. Na lagen er kleine stukjes blad op de vloer, en denk ik dat er vuil of iets tussen de ventilalor zit (lager misschien??).

Ik ben toen alles gaan demonteren alleen krijg ik het luchtkanaal voor de voetenverwarming bij de pasagiersstoel niet los. Weet iemand hoe dit het makkelijkste kan. Ik ben bang als ik ga forceren dat ik dingen sloop.

Alvast bedankt.

Joris

Geplaatst door

jorisor (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

over welke ventilator heb je het?
Ze zijn beide electrisch
Er valt dus weinig te slippen.

popey

popey 0

18 jaar

ik denk dat er ergens vuil tussen zit, misschien een lager.
Wel type ik heb weet ik niet, het is de interieur ventilator achter het handschoenenkastje. Ik weet dat deze direct gedreven is alleen misschien dat er vuil ergens tussen zit of een lager versleten. Het geluid komt echt uit de ventilator.

Ik heb het handschoenenkastje eruit gehaald, de afdekplaat boven de voeten en toen geprobeerd om het luchtkanaal voor de inblaas bij de voeten los te halen, alleen die zit om een bepaalde manier verbonden aan een ander luchtkanaal in de middenconsole, en deze krijg ik niet los.

Ik moet wel zeggen dat nadat ik gisteren het luchtfilter los heb gehaald dat het minder is geworden, dus waarschijnlijk heeft het wel met weerstand te maken dat de ventilar geluid gaat maken

jorisor 0

18 jaar

Met een vuil filter is er geen weerstand,want er wordt geen lucht verplaatst.Geen of een schoon filter,dan wordt er wel lucht verplaatst,dus weerstand neemt toe.
Ik zou maar bij de sloop naar zo'n ventilator zoeken.
Ze gaan niet gauw stuk,werkt de weerstand onder de paravan nog wel goed?
Nieuw is vrij prijzig.

popey 0

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.