Opel Astra: "touwtjes" van remvoering..

Bouwjaar: 1996

Hallo sleutelaars,

Mijn kortgeleden gekochten Astra heeft bij de vorige eigenaar goedkopere remblokjes gekregen die geen sensor hadden waardoor de boordcomputer een signaal krijgt dat ze versleten zijn, maar dat is dus niet zo. Ze zijn, schat ik, ergens in de afgelopen twee jaar vervangen, dus ze gaan nog wel even mee. Hoeveel Km kan ik ongeveer doen met remblokjes, denken jullie? Hebben jullie ervaring met die sensorblokjes? Zijn ze het extra geld waard?

Groeten,

Maarten

maarten6774

Geplaatst door maarten6774 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kasperht (0), 18 jaar geleden

Leeftijd remblokken is nogal afhankelijk van waar/hoe je rijdt.
Van stoplicht naar stoplicht rijden = veel slijtage
Veel snelweg zonder file = weinig slijtage
Normale levensduur remblokken 25-40 duizend km.

Als de remmen regelmatig gecontroleerd worden is deze sensor misschien overbodig. Maar op zich denk ik dat prijsverschil niet heel groot zal zijn, en dat het dan het extra geld wel waard is...

maarten6774 (0), 18 jaar geleden

Dank je Kasper, voor je uitgebreide antwoord!
Ze kunnen dan nog wel zeker 10.000 Km mee.
Ik ga wel informeren wat het prijsverschil is. Het gemak en de veiligheid is wel wat waard!

Groeten,

Maarten

Hans4040 (340) PRO, 18 jaar geleden

Belangrijker dan het aantal kilometers is de minimale dikte van de remblokken.
Dat is namelijk 2mm.
En wat betreft de touwtjes: ik zou ze gewoon monteren,voor je eigen portemonee .
Als je namelijk doorrijdt tot je metaal op metaal geluid hoort , kun je ook gelijk aan nieuwe remschijven.
Maar ik kan niet in iemands portemonee kijken.

mvg,
Hans.

maarten6774 (0), 18 jaar geleden

Hoi Hans,
De verkopers hadden deze Astra slechts 20.000 Km lang (als tweede auto) en ze zeiden dat ze sinds het monteren van deze remblokjes die melding (logischerwijs) kregen. Ik denk dat ze niet veel meer dan 10.000 Km zijn gesleten. Ik dacht eraan om volgend jaar -bij de keuring en- na zo'n 5000 Km er even naar te laten kijken. Misschien zelfs nu al als voorzorg. Meteen vervangen; daar moet ik nog even over nadenken. Maar het is natuurlijk wel mooi om je schijven echt te beschermen.

Bedankt en groetjes,

Maarten

kasperht (0), 18 jaar geleden

Wat verkopers zeggen over leeftijd van slijtage-delen neem ik altijd met een korreltje zout...

Remblokken controleren kan je zelf ook heel makkelijk. Wiel eraf en je kan door de remklauw heen vaak al de voering zien.

Ik geloof dat je voor de slijtagesensoren 20 euro extra betaald (per set). Alleen al om die vervelende mededeling van de boordcomputer niet steeds te zien zou ik het al willen betalen :) En inderdaad is het ook een beveiliging die remschijfproblemen kan voorkomen!

maarten6774 (0), 18 jaar geleden

Dankjewel voor je bericht, Kasper. Ik weet weer wat meer en het is inderdaad een goed idee om die slechts 20 euro extra uit te geven! Dat geeft veel rust voor die prijs. De boordcomputer is er immers al!
Wat ik, zonder de verkopers te hoeven vertrouwen, wel weet is dat ze er in drie jaar 20.000 Km mee gereden hebben. Wat ze er verder mee deden natuurlijk niet! Ik laat hem wel snel bekijken door een goede bekende (monteur) van me. Hopelijk alles goed.

Groeten,

Maarten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.