Opel Tigra: mijn tigra houdt in

Bouwjaar: 2005

beste mensen,

ik heb al een tijdje een probleem met mijn tigra. Hij houdt namelijk heel erg in op de snelweg gaat hij in z'n 5 niet sneller dan 120 km/h. ik baal hier erg van. nu had ik gelezen dat het aan de egr-klep kan liggen en dat het mogelijk is om de pakking waar 2 gaten in zitten te vervangen door een pakking waar 1 gat in zit dat staat op de volgende site beschreven (http://utenti.lycos.it/tigrozza/vademecu... een paar uur prutsen had ik hem er eindelijk uit gekregen en heb een pakking gemaakt van rvs. Maar helaas heb ik nu niet veel verbetering geboekt. Ik heb de klep ook niet schoon gemaakt bedacht ik later kan dit alsnog de oorzaak zijn? Heeft iemand een idee waar het nog meer aan kan liggen?

Ik hoop dat iemand mij uit de brand kan helpen

Groeten,

Jeroen

jeroen5339

Geplaatst door jeroen5339 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kontroleer of je katalysator niet verstopt zit.

Willem

jeroen5339 (0), 18 jaar geleden

Hey willem,

Bedankt voor je reactie. hoe kan ik dat het beste doen, moet ik dan de katalysator los halen en dan een stukje gaan rijden? Als dat het probleem is is er dan een mogelijkheid om de katalysator schoon te maken of moet er dan ee nieuwe op zetten. Ik heb gehoord dat je ook het binnenste uit de katalysator kan halen maar komt ie dan ook nog door de keuring heen?

Groeten,

Jeroen

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Inderdaad, kat los en een stukje gaan rijden.

katalysator is niet te reinigen helaas.

Als deze dus verstopt zit is vervangen de enige optie.

willem

jeroen5339 (0), 18 jaar geleden

Beste mensen,

ik heb de kat losgehaald maar mijn auto rijdt nog steeds heel slecht. Ik heb de kat er weer tussen gezet en nu lijkt het wel of hij nog beroerder is gaan lopen ineens loopt hij heel laag stationair (600) heeft iemand een idee hoe dit kan komen? Zou het eraan kunnen liggen dat ik een plaatje voor de egr klep heb gezet? Ik wil mijn egr-klep binnenkort weer loshalen om hem schoon te maken maar ik weet nog niet goed hoe ik dit moet doen zou iemand mij hier iets over kunnen vertellen hoe ik dat het beste kan doen? Ik las ook dat je een 2e egr-klep in de auto kan zetten maar moet je dan de oude laten zitten en dan het stekkertje in de nieuwe egr-klep steken?

ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

lambda sonde stuk

willem

Michel7779 (0), 18 jaar geleden

voltmeter erop. Ls moet wisselen tussen 0.2-0.7v

jeroen5339 (0), 18 jaar geleden

ik ga het meteen proberen thnxx

gr. jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.