Opel Astra: motor houdt in en hort en stoot

Bouwjaar: 1993

Sinds enige tijd doet de motor van mijn Astra 1.8 club dit. Op alle snelheden en in alle vernellingen, heb geen patroon kunnen ontdekken. Hij heeft pas een grote beurt gehad en had goede hoop dat het daarmee opgelost zou zijn (i.v.m. slechte bougies) maar het probleem blijft. Iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn?

Columbus

Geplaatst door Columbus (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stefan84 (0), 18 jaar geleden

wat is er allemaal vervangen bij de Beurt ?

tijne (0), 18 jaar geleden

ik zet dit keer me geld op de verdelerkap en de rotor.

gr tijne

stefan84 (0), 18 jaar geleden

was ik ook al aan het denken,maar omdat er een grote beurt is verricht neem ik aan dat dit is vervangen.

Stefan

rottierood10479 (0), 18 jaar geleden

Afstand van de bougies wel goed?Hoe start de auto?Start hij in 1 keer of moet je even doorstarten?En stationiar,hoe draait de auto dan?
gr Marcel.

stefan84 (0), 18 jaar geleden

is het probleem inmiddels verholpen ?

Stefan

Columbus (0), 17 jaar geleden

Sorry voor mijn late reactie. Het probleem lijkt inderdaad verholpen te zijn. Er zat waarschijnlijk vocht onder de verdeelkap. Bij de grote beurt is het oliefilter en zeef, bezinefilter, luchtfilter, bougies, remblokken, 4 banden en ook een kleppendeksel pakking vervangen (was lek). Met name het vervangen hiervan vergde nogal wat werk omdat het motorblok vuil was geworden van de olie. De monteur heeft het blok helemaal schoongemaakt (goed werk trouwens) en ik denk dat daar het vochtprobleem ontstaan is? Auto rijdt nu weer als een zonnetje!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.