Opel Omega: motor lampje brandt in combinatie met versnellingsbak lampje

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,2 ltr

Motor slaat af bij kickdown, bij nemen van scherpe bocht gaan lampjes branden (motor met sleutel ) en het automatischeversnellingsbak lampje ) en kan geen gas meer worden gegeven. soms moet ik meerdere keren auto op slot zetten met AB en dan weer opnieuw starten om lampjes te doven. Dit probleem niet altijd soms weken geen problemen. Kan het nodig zijn de versnellingsbak olie te vernieuwen/bijvullen ( bochten ) of is het de startonderbreker ( geen gas kunnen geven ). Auto is kort in mijn bezit en rijdt fantastisch, maar moet wel kunnen rekenen als ik in situaties vlug snelheid moet maken.
Alvast dank voor de reactie
Leo

Leo7

Geplaatst door Leo7 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

2000 is een wisseljaar met betrekking tot de wettelijke verplichte manier van uitlezen (EOBD).
De motor doet daar nog niet aan mee, maar de versnellingsbak al wel. Onder EOBD is het geen motor lampje meer, maar een algemene MIL.
MIL staat voor Malfunction Indicator Light en kan zowel door de motor (vanaf 2001) als de versnellingsbak worden aangezet.

Laat de motor en bak uitlezen, dan weet je wat er aan de hand is.
N.B. Geen gas meer kunnen geven is een probleem/noodgreep van de motor computer, niet van de startonderbreker.

Leo7 (0), 12 jaar geleden

Bedankt oldford,
Zal laten uitlezen, kan je, gezien je reactie ook aangeven wat de eventuele problemen kunnen zijn. Uiteraard begrijp ik dat je geen glazen bol hebt maar mogelijk kan ik dan op steekwoorden van jou zoeken op internet. Nogmaals bedankt voor je medewerking.
Leo

jackvectrac2.0ne (0), 12 jaar geleden

Wat kan gebeuren bij automaat bakken is dat de selector waar de handel aan vast zit vies al dan niet kapot is. Meestal branden dan ook alle lampjes links naast de pook.

Gr Jack

Leo7 (0), 12 jaar geleden

Hoi Jack,
dank voor je antwoord. De lampjes links van de pook branden niet. Ik kan niet accelereren omdat het gaspedaal niet reageert.
Ik zal eerst alles laten uitlezen en de bak laten controleren daarna weet ik mogelijk meer.
laat wat weten als ik naar de garage ben geweest.

Groet Leo

Leo7 (0), 12 jaar geleden

Auto laten uitlezen, geeft luchtmassameter en gaspedaal stand aan wat de problemen zouden kunnen zijn. Mijn garagemonteur geeft aan dat dit een opel probleem kan zijn.
Bedankt voor alle reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.