Opel Corsa: Motor stottert en is vermogen kwijt

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: X1.4XE

Hallo,

Ik hoop dat iemand me kan helpen met het probleem dat ik heb met mijn Corsa (type B, 1999, X1.4XE, benzine, sportuitvoering).
Al enige tijd is mijn secundaire luchtpomp kapot; na advies van het forum heb ik de stekker hiervan eruit getrokken. Na een tijdje opnieuw geprobeerd en toen leek er niet meer aan de hand met de sec. luchtpomp... dit is misschien overbodige extra info maar ik vermeld het wel.
Nu is het geval dat ik een stotterende motor heb; managementlampje is gaan branden en het vermogen van de motor is weg. Dit gebeurt na ongeveer de eerste km rijden.
Gisteren naar de garage geweest en laten uitlezen. Foutcodes P0351 en P0352 gevonden:

P0351 bobine EST-kabel 1+4 spanning hoog
bobine EST-kabel 1+4 spanning laag
P0352 bobine EST-kabel 2+3 spanning hoog
bobine EST-kabel 2+3 spanning laag

Het geval is dat ik dit vorig jaar in het buitenland ook had en toen is er een nieuwe bobine ingezet. Nu zou de bobine weer binnen een jaar kapot zijn?!? Wat kan de oorzaak hiervan zijn?

Wat de garage wel opviel is dat ik ook 4 nieuwe bougies erin heb laten zetten (1 jaar oud en een nieuwe brandstoffilter) en dat ze toen een testritje maakte ze de foutcodes niet kregen!
Ze adviseerde me als de motor weer gaat stotteren om de bobine te gaan vervangen. Gisteren even nagevraagd wat een nieuwe bobine kost dat komt neer op 311 euro (incl. btw) en dat vind ik heel veel geld voor alleen de bobine. Vorig jaar heb ik max. 100 euro betaalt incl. alles nakijken in het buitenland (Macedonië).

Voor de vervanging van de bougies was de CO2 uitsloot veel te hoog (voor de APK) en toen ze vervangen waren was de CO2 uitstoot binnen de norm en is de auto APK goedgekeurd.

Gisteren (na de garage) had ik geen problemen met de motor echter vandaag is het oude liedje weer begonnen. Echter het begint (pas) na ong. 1 km gereden te hebben.
Heeft iemand een advies?

Ook graag tips over tweedehands onderdelen in de buurt van Den Haag. Ik ben namelijk al diverse sloopbedrijven langs geweest en kon niet aan een "nieuwe" sec. luchtpomp komen.

Alvast heel erg bedankt voor de reactie(s).

Edwin67

Geplaatst door Edwin67 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kleijn (0), 14 jaar geleden

secundaire luchtpomp.
is alleen in werking bij een koude motor
zorgt voor een snelle opwarming van je kat
en hebben ze er in macedonie wel een nieuwe opgezet ??
mvg willem2

Edwin67 (0), 14 jaar geleden

bedankt willem2 voor je reactie en ja zover ik het weet is de goede bobine erop gezet; ze hebben de goede erop gezet (na een keer de verkeerde besteld te hebben van type C). Het is laten komen uit Griekenland.

Edwin67 (0), 14 jaar geleden

Even een update:

Gisteren had de auto nog last van stotteren. Na wat in het forum gelezen te hebben ben ik "Wynn's injectie plus injectiereiniger" gaan halen en vervolgens in mijn 3/4 volle benzinetank gedaan.

Vandaag met de automaterialen zaak gebeld voor een bobine en ze hadden er een op voorraad tegen een aanzienlijke lagere prijs dan eerst bij de Opel-dealer vernomen. Tijdens de rit naar de automaterialen zaak stotterde de auto regelmatig maar dat ging ook weer voorbij. Op de terugweg naar huis heb ik helemaal geen stotterende motor gehad en heb meer dan 20 km gereden (door de stad en op 80 km wegen)!

Wie begrijpt dit en wat is er uit te halen? Ik heb de nieuwe bobine nog niet gemonteerd en de stekker van de sec. luchtpomp is losgetrokken.

Edwin67 (0), 14 jaar geleden

Laatste update:
Helaas was de vreugde van korte duur en begon de auto weer te stotteren.

Vandaag zelf een nieuwe bobine erin gezet. Nu geen enkele problemen meer en het managementlampje begint niet meer te branden dus alles is nu oke met de nieuwe bobine.

kleijn (0), 14 jaar geleden

gelukkig maar heb je niet voor lul gekocht
mvg willem2

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.