Opel Astra: motor wil niet meer aanslaan

Bouwjaar: 2013

Vorige week wou mijn motor niet meer aanslaan, wagen naar garage gesleept waar ze een nieuwe batterij hebben gestoken, nu wil mijn motor alweer niet meer aanslaan, ook niet mits gebruik van startkabels, hij doet gewoon niks. Iemand een idee?

vic11762

Geplaatst door vic11762 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ronny530 (0), 7 jaar geleden

Als de accu zover leeggetrokken is dan lukt het starten met startkabels ook niet meer. Een mogelijke oplossing om de auto toch middels startkabels aan de gang te krijgen is de accu een kwartier te laten laden en dan pas starten. Als de motor loopt de laadspanning meten deze is rond de 14 volt, Is de laadspanning te laag dan eerst de multiriem op slippen controleren als dat zo is op spanning brengen en nogmaals de laadspanning controleren. Blijft de spanning te laag dan laadt de dynamo niet meer bij. Het kan ook zijn dat de laadspanning oploopt tot 17 volt en dat betekent dat de spanningsregelaar in de dynamo defect is waardoor de accu zwaar overladen wordt met de kans dat de accu hopeloos defect kan raken. Spanningsregelaars zijn voor veel dynamo's los verkrijgbaar maar een ruildynamo is de beste optie want u ruilt de oude dynamo in voor een gereviseerde en dat bespaart weer een boel centen. Maar toch meten is weten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.