Opel Kadett: Motormanagment lampje

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: c1.6nz automatic u 9

Hoi het is niet echt een probleem maar een vraag over de eenvoudige ecu van deze 16 i kadett. De motor liep altijd goed maar een hoog brandstof gebruik, en het MM lampje knipperde na het starten 2 keer. Dacht zal wel zo horen, tot dat de motor soms op 3 poten ging lopen denk ik, want hij was dan niet vooruit te branden. Het was winter en het zal wel vocht zijn. Ik heb voor een tijd terug de bougie's plus de kabels vervangen en wat blijkt, het MM lampje gaat na het starten direct uit (dat viel me vandaag pas op) en het verbruik is nu normaal te noemen. Heeft de motor al die tijd van die storing in noodloop gelopen? De ecu heeft geen diagnose stekker dus uitlezen zal niet gaan. Ik ben nieuwsgierig wat nu de storingscode's zijn voor deze motor/ ecu.

M.v.g. Ronald.

ronny530

Geplaatst door ronny530 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

patje kadettje (0), 15 jaar geleden

heeft wel een diagnose stekker,deze zit onder de motorkap.
ik meen links in de buurt van de sproeiertank

ronny530 (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor het antwoord maar zoals ik al aangaf de storing is opgelost. Belangrijk is de vraag heeft al die tijd in noodloop gelopen en waar ik op moet letten bij een evt. volgende storing.

stefan84 (0), 15 jaar geleden

je kan hem alsnog uitlezen en kijken welke fouten erin staan..normaal als het lampje brand slaat hij de storing op.

En waar je op moet letten bij een volgende storing ? ligt aan de ernst van de situatie..

Gr Stefan

ronny530 (0), 15 jaar geleden

Ik ga er dan maar van uit dat als het lampje direct uitgaat er niets aan de hand is. Zoveel doet die ecu ook niet een beetje inspuiten en de emissie controleren. Ben gewoon benieuwd of de motor in de tijd van de storing in noodloop is geweest. Maar toch bedankt voor de info.

Gr Ronald.

patje kadettje (0), 15 jaar geleden

[quote=ronny530]Bedankt voor het antwoord maar zoals ik al aangaf de storing is opgelost. Belangrijk is de vraag heeft al die tijd in noodloop gelopen en waar ik op moet letten bij een evt. volgende storing.[/quote]
Je wil weten wat de storingscodes zijn.Zie 1e post
Dan is het toch interessant om te weten dat je hem wel degelijk uit kan lezen of mis ik wat???????

ronny530 (0), 15 jaar geleden

Hoi ik ben maar een leek, heb de apparatuur niet om iets uit te lezen. Ik wou enkel maar helder hebben of de motor in noodloop heeft gelopen en daardoor een hoog verbruik heeft gehad. Ook wil ik dan weten dat als het MM lampje meermaals knippert dit een storingscode is.

patje kadettje (0), 15 jaar geleden

in principe knippert ie pas als je in de uitleesstekker 2 pinnen doorverbindt,dan geeft ie door middel van korte en lange signalen de foutcode aan,bijvoorbeeld 2 maal lang en 3 maal kort is 23.
Overigens zal ie altijd 12 geven.
Je kan deze Kadett zonder speciale apparatuur uitlezen hoor!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.