Opel Vectra: Na warm worden auto stotterd hij met weg rijden.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Hallo mensen. Ik heb een vraag voor mijn paps.
Als we met zijn auto aan rijden zijn en we rijden +/- 5 a 10 min, (dus als moeter warm word) dan gaat deze stotteren als je weg wil rijden bij een stoplicht! Als je heel voorzichtig weg rijd doet hij het niet. Maar bij normaal weg rijden valt hij steeds weg zeg maar.
Als je dan op de snelweg zit is er geen probleem met door trekken of zo. Soms als hij gewoon blijft stotteren springt het traction controle lampje er in en dan zie je soms ook die steeksleutel onder de snelheidsmeter even oplichte. TC lampje blijft aan die steeksleutel valt weer weg. Met test apparaat van de dealer van ons is niks uit te lezen.
Het is absolute niet prettig rijden. De auto heeft al veel problemen gehad en me pa word er beetje moe van en vind het niet leuk worden. Er is paar weken terug een andere turbo in gekomen een nieuwe omdat hij eerst steeds in de steeksleutel bleef vallen. De auto wilde dan niet meer rijden. Dit probleem heeft lang geduurt voor het opgelost was en was eerst opgelost met een gereviseerde turbo. Maar dat was de oplossing niet. Ook is een paar weken terug de spanrol/arm afgebroken van een riem (niet de distrubutie riem gelukkig) deze is ook vervangen.
De garage had gezegt dat het probleem van nu (de TC lampje) dat dat aan de stekker licht die door t warme weer uitzet en geen goed contact maakt. De monteur had dat al eens mee gemaakt. Deze heeeft 3 weken terug of zo van een aantal stekkers (de pinnen in de stekker) weer recht gebogen. Daarna heeft de wagen het weer ff goed gedaan maar afgelopen week begon het gedonder weer :(!
Graag zou ik een idee hebben waar we de garage naar kunnen laten kijken. Iemand had al gezegt dat hij eens wat had mee gemaakt deze is toen naar een garage geweest die motoren tuned en toen waren veel problemen bij hem opgelost. Is het mss dat Opel een slechte batch chips in de auto heeft? Met het vervangen van de turbo is er ook nieuwe software in de auto gezet. Zelf kom ik uit de computer bisness en weet dat wij wel eens eproms vervangde omdat deze niet goed waren ookal konde we ze opnieuw programeren waren ze toch niet goed. Zou dit een probleem kunnen zijn bij opel?

Ik vond in dit topic http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i... wel iets maar dat komt denk ik niet echt over een met ons probleem?

Het is een Vectra CLS/GLS 2.2 Liter diesel

BVD voor jullie hulp.

Edit: PS na mijn inziens is t net of tc steeds ingrijpt? TC wil toch zeggen als de bande geen grip hebben dat hij het dan gecontroleerd aan stuurd? Ik vind het net lijken dat hij continu wil corigeren ookal is er eigenlijk niks aan de hand. Dat is mijn gedachte hoe ik t beleef maar ja mss zit ik al naast met hoe tc werkt!

Polklm

Geplaatst door Polklm (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Polklm (0), 15 jaar geleden

Ik ga het bericht even weer onder de aandacht brengen met een kickje!
Zal toch wel iemand wat weten?

Willem12089 (0) PRO, 15 jaar geleden

Je zegt dat het storings lampje gaat branden.

heb je de auto al uit laten lezen.

Stotteren kan van alles wezen:

wervel kleppen - EGR - Pomp - lucht in systeem - verstuiver slecht etc etc

Willem

Polklm (0), 15 jaar geleden

Storings lampje gaat meteen weer uit! We hebben zelfs keer met dat traction lampje aan naar garage gereden. Moter aan gelaten en laten uitlezen maar de computer vond geen fout! Wat ik ook begreep is de fout na paar keer starten zo wie zo weg (bedoel de computer word dan gereset zeggen ze)?
Het woord stotteren is mss niet helemaal goed! Hij houd in zeg maar. Mja als je weg rijd normaal dan voel je m op trekken dan valt i meteen weer stil halve sec later trekt i weer door dan valt hij weer weg. Asl je op snelheid begint te komen dan word het in mijn ogen ook minder! Dus dan worden de tussen poses groter naar mijn mening!

Willem12089 (0) PRO, 15 jaar geleden

Klinkt als lekke turbo slang(en)

komt helaas vaak voor bij deze motoren.

kontroleer alle hogedruk slangen (vanaf turbo naar intercooler en van intercooler naar inlaat)

Willem

Polklm (0), 15 jaar geleden

Ow oke! Turbo is wel maand of 2 terug vervangen! Maar moet hij het dan niet altijd doen? Ik had hier in een topic van ook een stotterende vectra gezien probeer eens in zijn 5 70 te rijden op snelweg en dan door te trekken naar 100 / 120 om te kijken of hij dan stotterd maar dat doet hij dus niet! Het probleem is alleen met weg rijden! Is het dan niet als het de slangen zijn dat hij het dan altijd moet doen?

Willem12089 (0) PRO, 15 jaar geleden

ik ben niet heel bekend met de 2liter diesels (meer thuis in de 1700 diesels)

maar heb al vaak gelezen dat deze slangen scheuren dus zet het erbij.

maar EGR en dergelijke al gecontroleerd??

deze kan dicht slibben door roet dat niet verbrand.

(komt vaak voor als er altijd rustig wordt gegreden met de diesel)

Willem

Polklm (0), 15 jaar geleden

We zullen het voor de zekerheid aangeven :)! Kunnen ze het controleren!
Zal morgen me paps ff op de hoogte brengen van jou puntjes!
Alvast hartelijk dank. Als u of iemand nog wat anders te binnen schiet. Wij en de garage willen dat het opgelost word! De garage (sub dealer van opel) baalt er ook van hoe dit steeds fout gaat! En wil het nu ook graag eens een keer goed oplossen.

Willem12089 (0) PRO, 15 jaar geleden

Alle klepjes en dergelijk controleren op vervuiling, dat is het grootste probleem bij deze diesels.

Ook kan het inlaat vervuild zijn waardoor deze enigzins belemmert wordt.

Willem

Polklm (0), 15 jaar geleden

Ze hebben weer met paar stekkers zitten klooie en ze hebben een sensor vervangen bij de intercooler wat de monteur zei! Ze hebben daarna flink wat gereden met de auto totaal dik een uur en konden de fout niet meer terug krijgen.
Nu maar weer afw88 of het nu echt is opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.