Opel Vectra: nokken as opel vectra 1990

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 monopoint injectie

Hallo ik heb een motor van een opel vectra monopoint ( 1600cc) in een opel corsa A gebouwd.
nu het probleem ik heb er een carburator van gemaakt maar mijn delco past niet op de nokken as omdat er in het center een soort bolletje zit ? de vraag is waarvoor dit boletje dient of ik het er eventueel uit kan of mag halen zonder er lekken ontstaan en ik toch mijn oude delco er terug op kan zetten ?

stef_92

Geplaatst door stef_92 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat bolletje is de afdichting van het inwendige oliekanaal v/d nokkenas. Die moet dus blijven zitten anders heb je een probleem met de oliedruk straks.

stef_92 (0), 13 jaar geleden

en kan ik het dan eventueel dicht lassen of hoe zou ik het op lossen want ik krijg het boletje ook niet ingedrukt zodat mijn delco er wel op zou passen . ,

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Zit er aan 1 kant naast de rechte sleuf ook nog een rond gat in de nokkenas?

stef_92 (0), 13 jaar geleden

ja dit is ook voor de delco een penetje in te steken of eventueel van het midelste penetje een stukje afzagen zodat het tegen het bolletje zit ?

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Het gaat er maar om dat de verdeler meegenomen wordt. Hoe, dat maakt dan verder niet uit.
Als je verdeler ook een pen heeft, dan is het probleem dus opgelost. Ik zou dan de middelste aan de verdeler iets inkorten zodat de pen van de verdeler in de nokkenas valt. Je zult toch IETS moeten. Origineel is het toch al niet meer dus dit kan er dan ook nog wel bij.
Succes.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Die nokkenas heeft toch een zaagsnede iets uit het midden aan de kopkant? Slijp met de haakse slijper wat van die kogel af ,als maar meer dan de helft blijft zitten. Succes.

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

waarom haal je niet op de sloop een ontsteking die hier wel op past.

stef_92 (0), 13 jaar geleden

omdat ik die motor op de sloop gehaald heb en ben al eens terug geweest voor een ontsteking en heb er echt geen zin in om nog eens terug te rijden , die crossauto moet zo rap mogelijk draaien dusja :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.