Opel Vectra: Thermostaat

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 D 120PK

Hallo,

Ik ben sindskort de nieuwe eigenaar van een Vectra 1900 diesel met 120 PK. De temperatuurmeter komt niet omhoog, als ik hem een half uur op de parkeerplaats laat draaien komt die een heel klein beetje boven de 70 graden. als ik aan het rijden ben zit er geen beweging er in. Ik krijg wel warme lucht binnen. Waarschijnlijk is de thermostaat kapot.

Wie kan mij vertellen waar de thermostaat zit en of dit makkelijk te vervangen is, volgens de dealer zou het 300 euro kosten wat ik vrij veel vind voor een thermostaat.

Alvast bedankt.

San10717

Geplaatst door San10717 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ducatif1 (0), 13 jaar geleden

Temp voor de 1.9 CDTI moet op ca 85 graden komen. Zit ie hieronder dan is de thermostaat kapot.
Is bij mij in 5 jaar al 2x vervangen en straks voor de derde keer. Hij stijgt nu tot 80 graden en alleen bij volle belasting ( plakgas optrekken op de snelweg vanaf de 3e versnelling) komt ie net boven de 85 graden uit. Thermostaat zit lekker weggeborgen en kost alleen a iets van 70 euro excl. BTW. Duurt meer als een uur om de thermostaat te vervangen, dus die 300 euro kan aardig kloppen helaas.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.