Opel ZAFIRA-A-VAN Y2.2DTR AC: Olie lekkage

Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 2200

Eergisteren lekte de zafira op de snelweg veel olie eruit. Het hele achterraam zat er zelf onder. Vandaag 3liter begevuld en de lekkage is zomaar over.

Weet iemand wat dit heeft kunnen zijn?

maikel1994

Geplaatst door maikel1994 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Als de olie uit je uitlaat is gekomen,dan is je cilinderkop stuk.Drie liter is bijna 3/4 van de totale inhoud van je motor.Het is bijna zeker,dat dit weer gaat gebeuren.Want hoe weet je dat de lekkage over is.Als je motor er zomaar 3 liter uitgooit,dan spreek je niet meer van lekkage.Dan is er iets anders aan de hand.Zoals ik al heb opgemerkt,de kop.
Ferry

kaleido 1 (1840) PRO, 5 jaar geleden

Waar heeft ie de olie er uit gegooid , zal ergens flink gelekt hebben , onderkant van de auto zal er ook helemaal onder zitten , zou toch eens kijken of je het kan vinden , een verstopte carterventilatie kan dit ook veroorzaken , de druk moet ergens weg , olie kan dan mee komen.

ferdinand (60), 5 jaar geleden

En ,al iets wijzer.
Ferry

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Of lekkende klepseals ,vastzittende zuigerveren e.d. .IK noemde een lekkende kop.Maar dit is zelden .Ik heb dat een keer gehad ,maar toen kwamen alle zaken bij elkaar m.a.w een afgeschreven motor, lekke kop ,overdruk etc.
Ferry

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Maikel,
Het is de bedoeling van deze site ,dat je antwoord of het wel of niet is opgelost.
Ferry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.