Opel Corsa: olielek corsa turbodiesel

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1700 dti

relatief serieus olielek. Oliepomp vervangen (defekt), dichting kleppendeksel vervangen, bourages (oliekerringen) nokkenas en krukas vervangen..... NIETS HELPT!! Lek blijft. Cilinderkoppakking??????????????????????

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 17 jaar geleden

als je er even bij vermeld waar de olie zo ongeveer vanaf komt of wat er precies met de auto aan de hand is is het makkelijk nadenken voor ons,anderen..

Stefan

jhl (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat is juist het probleem!!!! Er is nergens een oliek te bespeuren, alles hangt vol olie. De D-riem blijft nochtans droog. Daarom dat ik in de richting van cilinderkoppakking denk. Ik maak alles schoon en dien alles terug te monteren om hem te kunnen laten draaien, dus je kan het olielek niet zien komen daar er een beschermplaat achter de riem zit die motor en kop afdekken.........

downforthecause (0) PRO, 17 jaar geleden

Zit er onder en boven je cilinderkop pakking olie? of begint het olie spoor, onder je koppakking?
Kortom vanaf waar begint de de olie onder of boven je kleppendeksel, onder de kop??

Het een Corsa C diesel neem ik aan? heb je al gekeken of hij niet lekt bij het filterhuis/deksel ervan?zit volgens mij ook de warmtewisselaar achter of onder die hebben ook afdichtingen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.