Opel Vectra: olieverbruik

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18xe

hallo
we hebben vanaf het begin dat we de vectra hebben al een probleem met het olieverbruik van de motor in het begin ging het nog wel een beetje maar nu is het om de 500 km dat er een liter olie bij moet nu waren wij gisteren aan het rijden en gaf wat extra gas om sneller op te trekken en kwam er een hele dikke rookpluim uit de uitlaat en hij bleef roken even stilgezet en daarna weer rustig gaan rijden en er is niks meer aan de hand weet iemand misschien wat dit is? ben op het ergste voorbereid
groet herman

herman72

Geplaatst door herman72 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ronny530 (0), 15 jaar geleden

Schraapveren versleten zonder revisie einde oefening. Sloop motor een optie.

ronny530 (0), 15 jaar geleden

Ter aanvulling de schaapveren zitten aan de onderkant van de zuigers en houden de motorolie in het carter zodat ze niet meeverbrand worden.

stefan84 (0), 15 jaar geleden

Ik vrees ook dat je olieschraapveren de boosdoener zijn..1 liter op 500km is wel extreem veel,

Zeker de combinatie met de dikke rookpluimen die je ziet is geen goed teken,hij verbrand de olie gewoon.

Een revisie kost al een pak geld,maar dan is hij wel weer als 'nieuw' bij een sloop motor is het ook nog maar altijd afwachten wat je tegenkomt.

Gr Stefan

herman72 (0), 14 jaar geleden

nou we hebben er een andere motor in gezet eentje van 2 jaar jonger draait goed geeft alleen nog luchtmassameter aan als ik hem uitlees dus daar nog maar een nieuwe op en hopen dat hij dan weer goed draait bedankt

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback Herman.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.