Opel Zafira: onbelans in motor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2

we hebben een zafira met wat lijkt op onbalance in de motor. De auto heeft vanaf stationair tot deellast een hinderlijke brom in de auto. motorsteunen gecontroleerd, maar geen resultaat. mij is wel bekent dat er problemen zijn met de dist ketinggen van deze motoren, maar dan maken ze toch herrie of vergis ik me? iemand hier ervaring mee?

peter01

Geplaatst door peter01 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

fury (0) PRO, 12 jaar geleden

Heb wel een zafira hier gehad waar de ketting al gebroken was. Dus geen idee of deze voordien dergelijke klachten heeft gehad. Motor was overigens vervelend ding. Geen extreme km's, maar wel gebroken ketting.
Ketting+spanner+geleiders kon ik op dat moment enkel origineel vinden (voor een klein vermogen), en in de kop was ook al minimaal 1 klep zeker te diep ingesleten. Kosten waren dus hoger als andere motor. Maar deze blokken zijn zeker NIET goedkoop. Ten tijde van het plaatsen van de nwe motor, kwam er bij de buren nog een andere zafira 2.2 binnen.............met een gebroken ketting. Bj auto's was ca 2001 en 2000 dacht ik.
Ik hoef iig geen 2.2 voor mezelf te hebben, en heb een collega welke zat te denken zo'n blok in een ascona te leggen dit ook ten sterkste afgeraden! Ben er nu toch wat bang voor.

suc6! greetz!

danny1929 (0) PRO, 12 jaar geleden

Wij hebben ook zo,n zelfde geval gehad een paar jaar geleden.Ook daar was het niet te traceren waar de resonatie/brom vandaan kwam.Hebben toen ook in overleg met de klant diverse delen o.a.midden, achterste uitlaatdemper en flexibel gedeelte vervangen.Bood geen oplossing.Later nog een keer in een zelfde zafira gereden en die had precies hetzelfde.....Lijkt er dus op dat het gewoon in de combinatie van de auto/motor zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.