Opel Corsa: Opel Corsa relais brandstofpomp

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

Mijn Opel Corsa-B; X1.2XE heeft sinds kort een mankement. Als ik hem gestart krijg en met hem ga rijden, dan kan het zijn dat ik geen problemen ondervindt, maar vaker wel dan niet. Hij houdt er dan gewoon mee op en krijg hem dan ook niet meer gestart. Ik hoor bij het contact zetten de benzinepomp niet lopen. Waar zit hiervan het bedieningsrelais? Soms, als ik hem een tijdje laat staan slaat de brandstofpomp wel weer aan en kan ik er weer mee rijden, maar weet nooit hoe ver ik kom voordat ie weer uitvalt.

Ik knutsel zelf aan mijn auto, ga niet zo graag naar de garage vanwege het prijskaartje. Dus aub niet vertellen dat ik ermee naar een garage moet. Ik wil het probleem graag zelf repareren. De motor uitlezen kan ik natuurlijk niet zelf, geen apparatuur voor.

Deelvraag:
- Wat denken jullie dat er aan de hand kan zijn?

De hoofdvraag:
- Waar zit de bedieningsrelais van de brandstofpomp?

Bedankt alvast.

percy1984

Geplaatst door percy1984 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kleijn (0), 13 jaar geleden

rechts onder bij voet einde passagier
even de bekleding weg halen

percy1984 (0), 13 jaar geleden

Ik heb het probleem niet kunnen vinden. Ik heb de relais getest, en deze werken keer op keer en ik hoor ze ook klikken met op contact zetten. Ik denk nu dat het probleem in de brandstoffilter zit. Zijn er meer filters en zo ja, waar kan ik deze vinden?
Want auto slaat vaak af op of na een heuvel, volgens mij omdat ie dan geen/te weinig brandstof krijgt.
De auto start dan niet meer, maar na een half uur wel weer.

Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn?

kleijn (0), 13 jaar geleden

kapotte ontstekings mpdule

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.