Opel Vectra: opel vectra b 2001 1.8 sport..start niet.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo, hoop dat iemand mij hiermee kan helpen want weet niet meer wat ik moet, 2 weken geleden ging me contactslot kapot dus heb ik dat helemaal uit elkaar gehaald zoals het hoort en start ik dus me auto met een schroevendraaier. Het deed het allemaal gewoon zoals het hoort maar net dus niet meer. Ik hield zoals gewoonlijk de sleutel tegen het kastje wat rechts van het stuur hangt en wou met me schroevendraaier starten. Nu opeens viel de dashboard verlichting uit en als ik de auto op contact wou zetten deed hij niks meer. de verlichting buiten en binnen doet het gewoon maar als ik het contact ronddraai krijgt het dashboar geen stroom en start dus ook de auto niet. heb alle zekeringen nagekeken en die zijn allemaal goed. natuurlijk kan ik die wat niet doorzichtig zijn niet inzien. Dus, ik wil de auto op contact draaien maar ik doe het en hij krijgt geen stroom op het dashboard. kan de auto niet starten. De rest doet het gewoon, binnen en buitenverlichting, knipperlichten, alles doet het. Dashboard niet en als ik de auto op contact zet brand niks op het dashboard, ramen werken ook niet, niks doet het. krijg me auto niet meer gestart. Wat kan dit zijn? M.v.g. D.

johnnie5737

Geplaatst door johnnie5737 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Theo Sparenburg (10), 8 jaar geleden

Eerst zekeringen doormeten met een Ohmmeter of met een spanningzoeker voor en achter de zekeringen testen.



vr.gr. Theo

johnnie5737 (0), 8 jaar geleden

Het was idd een zekering. Een 60amp wat in het kastje achter de accu zit. Kun je mij vertellen waar die zekeringen wat daar zitten voor zijn? geloof 4 van 60amp zitten daarin.
Bedankt voor de hulp! M.v.g. John

Theo Sparenburg (10), 8 jaar geleden

Helaas kan ik je niet vertellen waar die zekeringen voor zijn. Het zijn zware (hoofd) zekeringen. Wellicht voor computer, benzinepomp, airco, koelvin e.d. Moet in je boekje staan. Soms ook op of in de deksel van het kastje. Anders even bij de dealer vragen of op Internet zoeken.



vr.gr. Theo

fordmannetje (0) PRO, 8 jaar geleden

die zekering klapt niet zo maar door
moet een behoorlijke sluiting geweest zijn

johnnie5737 (0), 8 jaar geleden

het probleem is inmiddels opgelost er was kortsluiting gemaakt bij het stroomgedeelte van het contactslot...bedankt voor de medewerking

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.