Opel Astra: Oplossing af en toe overslaan motor

Bouwjaar: 1996

Hallo Allemaal

Na veel gezeur en gezeik zijn we toch maar verder gaan zoeken in het kleine probleem met mijn auto. Een X1.6XEL dus. Nullast stappenmotor is het niet, ook geen vervuiling. Bougiekabels waren slecht (verschillend weerstand van 3500 Ohm tot 7000 Ohm). Loopt al beter, alleen het af en toe schokken bij stationair is nog niet helemaal weg. Conclusie: Auto is blijkbaar afgesteld met een arm mengsel wat stationair kan leiden tot niet zo'n geweldige stationaire loop. Oplossing zou zijn de motor ietsjes hoger laten lopen stationair.
Vraag: Kan dit met de Tech geprogrammeerd worden ? Kan er anders niet gemanipuleerd worden alsof de auto airco heeft ? Dan loopt ie stationair ook blijkbaar ietsjes harder. Wordt blijkbaar vaker gedaan. Ook bij Volkswagens heb ik gehoord.

Alvast bedankt
Gr.
Remco

remco9422

Geplaatst door remco9422 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

toerental is inderdaad met de tech up te daten.

als je dat laat doen vraag dan gelijk even of de nieuwste software in je motorstuur apparaat zit (als dit al een type is die te flashen is)

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

Opeltje, herken jij deze dingen ? Dat het inderdaad een kwestie is van zeer zuinige afstelling ? En wat zou een acceptabel toerental zijn bij warme motor ? Weet niet precies wat ie nu loopt, maar kan me voorstellen dat het niet te gek moet worden.

Wederom bedankt....
Gr.
Remco

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

het toerental mag wel 850 tot 900 toeren zijn.
dit probleem komt vaker voor bij de 16 16v helaas...
het omhoog brengen van het toeental bied verbetering.

biomus (0), 19 jaar geleden

Opeltje, kan dit ook met een C18NZ?
En flshen? dit laatste den ik niet....

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ok, bedankt, ga vandaag even naar de dealer.
Zal het resultaat nog even terugkoppelen.

Gr.
Remco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.