Opel Astra: remvloeistof

Bouwjaar: 2000

Hoi,

Ik heb even een vraagje voor de kenners: Kan het kwaad om 2 weken zonder dop van het remvloeistofreservoir rond te rijden? Bij een grote beurt van mijn astra (Y20DTH) is de dealer vergeten om de dop er weer op te draaien na het vervangen van de vloeistof (dot 4).
Gelukkig lag de dop er nog bij dus die kon ik er zo opdraaien.. Echter: Moet de vloeistof nu vervangen worden, en kan het nog kwaad dat er misschien iets gelekt heeft op andere motordelen?

Oh ja: nog wat anders.. ik wil binnenkort mijn remblokken voor vervangen. Dan haal ik het wiel eraf, en de stofkapjes. Echter hoe krijg ik die bouten erachter deruit? Ik zie alleen 1 pinnetje zitten??

Bedankt,
Jos

gladiator3780

Geplaatst door gladiator3780 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Thijs11395 (0) PRO, 19 jaar geleden

Jos,

Aangezien remvloeistof hygroscopisch is (water aantrekt), en water de eigenschappen nadelig beïnvloedt, zou ik er niet zomaar mee doorrijden. Je dealer kan de remvloeistof wel testen op het watergehalte, zodat je weet of je er teveel water in hebt zitten.

Remvloeistof is in elk geval agressief voor lakken, dus ik zou eens speuren of er inderdaad gelekt heeft en dit oppoetsen. Je ziet/voelt dan vanzelf wel of in die twee weken iets ingevreten is.

Succes, Thijs

biomus (0), 19 jaar geleden

Ik ga met Thijs mee... Wel laten testen!!

Groeten, Bio

astra rijder (0), 19 jaar geleden

Maar als je de dop van de remvloeistof resevoir er af is dan moet er toch een lampje met een uitroep teken toch gaan branden als ik het goed heb? want er gaat bedrading naar je dop toe. wel een beetje slordig dan van de dealer.

Groetjes
Astra Rijder

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

nee, bij een astra zit de vlotter onder in het remvloeistof bakje. niet in de dop.

gladiator3780 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor alle reacties!

Vandaag ben ik langs (dezelfde) dealer gereden. Helaas had deze geen apparatuur om het watergehalte te checken. Maar volgens de monteur was het niveau nog goed. Bovendien heeft hij ook nog een remmentest gedaan en dat was allemaal goed. Dus we moeten er maar het beste van hopen.

En weten jullie trouwens het antwoord op mijn andere vraag:
"ik wil binnenkort mijn remblokken voor vervangen. Dan haal ik het wiel eraf, en de stofkapjes. Echter hoe krijg ik die bouten erachter deruit? Ik zie alleen 1 pinnetje zitten??"

Nogmaals bedankt,
Jos




RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Als ik de tweede vraag zo lees, zou ik het laten doen...remblokken vernieuwen stelt meestal niet zo veel voor, maar je moet wel kennis van zaken hebben....En het is zeer belangrijk dat het goed gebeurt.

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

heeft die dealer geen remvloeistof tester? pffffffff
een remmentestbank verteld niets over de hoeveelheid vocht in het remvloeistof....vage dealer zeg..

patje kadettje (0), 19 jaar geleden

Fout van de dealer,die dop niet terugplaatsen.
je merkt niks van water in je remmen tot ze heel heet worden en de handel gaat koken,dan trap je luchtbellen!
Geen risico mee nemen,laat de dealer(?)de remvloeistof nogmaals (kosteloos) verversen.Klusje van niks en een fles remvloeistof kost niet de hele wereld.
Slechte zaak dat ze je zomaar weer wegsturen.Over de remmenbank gehaald?!?Zeker een leerling geweest of zo.
Kan het niet vaak genoeg benadrukken.Remmen is VEILIGHEID!!!Daar bespaar je niet op neem je zeker geen risico mee.

biomus (0), 19 jaar geleden

Ik denk niet dat deze dealer terzake deskundig is. Hij gaat duidelijk voor geld en niet voor veiligheid! Vertel even welke dealer dit is, kunnen we mensen waarschuwen voor deze dealer!

Groeten, Biomus

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.