Opel Combo: Past versn.bak Combo 1.5 op motor 1.7

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 en 1.5

Aansluitend op mijn vorige posting, waarin ik ook vertelde dat ik mijn Combo juist afgelopen vrijdag had verkocht en hij hem maandag a.s. zou ophalen, en naar nu naar alle waarschijnlijkheid blijkt dat wellicht de versn. bak er achter weg moet om te kijken wat er aan de hand is, kan ik je zeggen dat die koper zelf een Combo heeft met een 1.5 dieselmotor. Ook bouwjaar 1995. Deze is APK afgekeurd (veel laswerk). Hij zou de auto zelf houden. Ik vraag mij dus af of misschien zijn eigen 1.5 versnellingsbak ook past op een 1.7 dieselmotor.
Past overigens ook de hele 1.5 motor met bak in mijn 1.7 combo ?
En tenslotte........past de startmotor van de 1.5 ook op de 1.7, mocht die van mij kapot zijn ?
Alvast bedankt voor jullie reacties.

Kobus

Geplaatst door Kobus (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

De 1.5 is een japanse motor van Isuzu de 1.7 is een opel motor dus daar zal niets van passen.

Hans

opc8275 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hansje , werk jij in een opel garage ? Denk het niet ; een 15D is een isuzu motor en een 17 D in een combo ook . Versnellingsbak past op elkaar en de motor ook ;
starter weet ij nie zeker , er zijn 2 types

een 17 diesel ( opel motor ) zit in kadett , astra , vectra !

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Nee gelukkig werk ik niet in een garage en als je mijn naam niet normaal kunt schrijven zet dan maar geen naam neer.

Hans

opc8275 (0) PRO, 17 jaar geleden

oeioei , sorry hoor hans , wat ben jij rap geiiriteerd ;
je geeft wel verkeerde informatie door ;

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

En? ben ik daarom Hansje je moet even nadenken voor je iets neer zet als je niet weet wie je voor je hebt.

Hans

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Helemaal verkeerd is die info van Hans niet opc! Als jij wel bij de Opel werkt weet je ook dat de 1.7 diesel zowel een Isuzu als een Opel kan zijn. Nu hoor ik je wel denken: ja maar niet in een combo......
Ja hoor, ook in een combo. En de auteur vermeld dat niet dus het is mij nog maar een vraag of dit voor hem wel mogelijk is. Voorts ben ik ook nog niet vergeten dat hier op deze site voor pakweg een maand terug het volgende probleem op dook.
Auto v.v. verkeerde bak, die perfect paste, wil niet harder dan 110 km/u! En dat terwijl het toerental bij die snelheid plm 6000 was!

Hoe bedoel je verkeerde info?

En ik zou maar flink oppassen met je "hansje", Hans is een boom van een vent die welliswaar niet bij de dealer werkt, maar meer uit de universele technische storings hoek komt. Hahahahaha :)

mvg,

Sytze

opc8275 (0) PRO, 17 jaar geleden

jaja , sorry sorry sorry

ik wist nie dat da zo' gevoelige persoon was hoor

en ik ben er zeker van van een 17 D (opel motor ) nooit af fabriek in een combo heeft gezeten !

Kobus (0), 17 jaar geleden

Beste Hans, OPC en Sytze.........laat mijn eenvoudige vraag je toch niet verleiden tot ruzie maken op dit forum. Nu ik even onder de motorkap heb gekeken, krijg ik het idee dat ook de bijdrage van Sytze erg belangrijk is, want ik heb niet kunnen ontdekken dat het 1.7 motortje in mijn Combo een Isuzu is. Mijn motor heeft bovenop een zwart kleppendeksel met daarop een soort plakplaatje met het woord: "Diesel". Een vriend van mij rijdt in een Opel Corsa 1.5 diesel uit 1995 en bovenop zijn motor staat duidelijk het merk: I S U Z U.
Mijn volgende vraag luidt dan ook:
Hoe kan ik nu precies zien wat voor 1.7 motor er in mijn Combo zit ?
Stel dat dit een orig. Opel dieseltje is, kan dan de complete 1.5 Isuzu motor, incl bak (zonder deze te scheiden) geplaatst worden in mijn Combo als vervanging van de 1.7. Opel diesel, incl bak (zonder de versn.bak van de motor te scheiden) ?

Vr.gr.

Kobus

opc8275 (0) PRO, 17 jaar geleden

een Opel motor 17 DIESEL bestaat NIET in een combo !! misschien dat ze daar in holland zot van zijn om motoren om te bouwen , mar dan zal het enkel om een paar uitzonderingen gaan en nooit in de fabriek is er zo'n motor gemonteerd ;

als je echt zeker wil zijn , kijk dan of de turbo bij de isuzui motor vooraan aan de onderkant zit ; een opel moror 17 D heeft geen turbo

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

http://www.google.nl/search?hl=nl&q=isuz...

kobus kijk hier maar eens even.... opel combo's met 1700 isuzu motoren!


@opc8275

het punt verbaal! is bij jou kennerlijk sterker dan het bezitten van opel-technische kennis?

overigens, gevoelige mensen bestaan niet ''wel indien je ze maakt''

paul,

Kobus (0), 17 jaar geleden

Paul Kelder.....ook jij bedankt voor je bijdrage. Ik begrijp echter niet helemaal wat je met die 'link' bedoelt............ben er geweest en kom dan op de 18000 !!!!! zoekresultaten uit via Google.
Ik hoop toch wel dat er iemand een antwoord kan geven op mijn vragen. Laat ik het dan maar simpel houden, zonder me verder druk te maken of er nu sprake is van een Isuzu of Opel dieselmotortje. Dus nu nogmaals:
Kan een 1.5 motor gemakkelijk, in één keer overgebouwd worden (compleet, incl. versn.bak), in Combo, waarin een 1.7 dieselmotor zit ?
Alvast bedankt voor een duidelijk antwoord.
Vr.gr.

Kobus.

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

jazeker past dit gewoon.....alleen zou ik geen 1.5 dieselmotor in een combo gooien....een 1.7 heeft al niet echt veel over...

Kobus (0), 17 jaar geleden

Opeltje........bedankt voor je helder en duidelijk antwoord. Ik vroeg dit, aangezien de persoon die mijn 1.7 Combo al had gekocht en hem morgen zou ophalen, zelf een APK afgekeurde 1.5 Combo heeft. Hij heeft dus een 'donor' met alles erop en eraan en zou dit dan eenvoudigweg kunnen overzetten, zonder verdere kosten te maken.
Gr.

Kobus

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.