Opel Astra: Piepen na snelweg

Bouwjaar: 2001

Ik heb onlangs een beurt gehad bij een opeldealer. Ik merk sinds kort dat als ik van de snelweg afkom, hij een piepend geluid maakt ergens bij het linkervoorwiel als ik rij. Het heeft iets weg van een rem die aanloopt. Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?

m_ebberink

Geplaatst door m_ebberink (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan5047 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het zou inderdaad een rem kunnen zijn die iets aan loopt hoeft niet veronrustend te zijn, je kan als je het piepen hoort de rem iets intrappen als het geluid weg is zijn het de remblokken
succes jan

m_ebberink (0), 19 jaar geleden

Heb het geprobeerd. Geluid lijkt inderdaad erg op een piepende rem (al rem ik niet). Begint pas na een aantal keren flink remmen (of langere tijd rijden). De rem intrappen heeft echter niet tot gevolg dat het geluid verdwijnt. Een tijdje niet rijden helpt wel. Ik ga morgen toch maar even langs de garage. In ieder geval bedankt voor je hulp:)

AiKoiN (0), 19 jaar geleden

heb ik ook gehad gaat vanzelf weg... alleen slordig van de garage zou nieuwe remmen vragen en goed laten afstellen want je rem blok slijt zo enorm en je schijfrem kan ook flik beschadigen (krom lopen)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.