Opel Vectra: Probleem terugval in vermogen bij 4500 toeren

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2 GTS

Beste lezers,

Ik heb een probleem met mijn Vectra GTS2.2 benzine uit 2006. De auto rijdt perfect maar wanneer ik in de 2e versnelling doortrek tot 5000 toeren, dan krijg je bij 4500 toeren ongeveer een tik, niet hoorbaar maar voelbaar, alsof je tegen een klein muurtje aanloopt, waarna de auto weer oppakt en doortrekt tot 6000 toeren. Het lijkt dus of de auto daar ineens kracht verliest. Probleem is dat dit niet altijd voorkomt maar slechts soms. Het is 1x voorgekomen bij 3000 toeren en gebeurt zowel bij koude als bij warme motor, maar meestal dus rond de 4500 toeren.
Auto is nagekeken, enige foutcode die naar boven kwam was brandstofdruksensor, deze is inmiddels vervangen, dit heeft het probleem helaas niet opgelost. Nu geeft auto geen foutcodes meer.

RichardvD

Geplaatst door RichardvD (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

RichardvD (0), 11 jaar geleden

Probleem opgelost! Uiteindelijk bleek het een kapotte brandstofpomp te zijn, die inmiddels is vervangen. Daarna was het probleem volledig verdwenen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.