Opel Astra: problemen verholpen door 10w40?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 xdtl

ik had als probleem lekken van olie (oliefilterhuis) en P0400 algemeen kritisch.

Nadat ik er een liter 10w40 ingegooid heb was na twee alle problemen weg. Kwik fit had eerst 5w40 erin gezet en ging toen lekken. door p0400 kreeg ik telkens noodloop op snelheden boven de 50 km pu. Nu heb ik helemaal geen noodloop meer.

Enige is bij fel optrekken wat rook (onvolledige verbranding) en hij verbruikt ietwat veel diesel. Zeg 1 op 15 a 16. Maar geen noodloop meer.

vraagje: De hoeveelheid brandstof wordt toch berekend aan de hand van de gegevens die de luchtmassameter verstrekt?

Ik heb toch nog het idee dat de lmm niet naar behoren werkt, ivm hogere brandstofverbruik en lichtjes roken bij turbo.

shaq

Geplaatst door shaq (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

tijne (0), 17 jaar geleden

ik zou eers zegen haal die olie er is uit en vervang het voor 10w40 olie die is iets dikker dan 5w40 en dus zal hij minder olie verbranden waardoor hij waarschijnlijk beter en zuiniger zal gaan rijden.

gr tijne

ricardo9623 (0), 17 jaar geleden

Het is niet erg waaschijnlijk dat die olie er iets mee te maken heeft. Het verschil zit m in de eigenschappen bij koude motor. Een 5W40 is iets dunner bij koude motor, bij warme motor zijn ze beide even dik/vloeibaar. En dan nog zal het bij vullen van slechts èèn litertje ook geen schokkend verschil maken.
Teveel olie kan wel een probleem zijn. Het teveel aan olie wordt er via de carterventilatie uitgegooit en kan dan de lmm vervuilen en rook uit de uitlaat op leveren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.